Alfa Accountants & Adviseurs sponsort stichting Dutch Solar Boat

27 mei 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Alfa heeft zich aan stichting Dutch Solar Boat verbonden als sponsor. De stichting doet in 2016 met zijn ontwikkelde raceboot op zonne-energie weer volop mee aan diverse races en bouwt mee aan het bevorderen van duurzame mobiliteit. Het accountants- en adviesbureau staat achter de ambities van de stichting en is van mening dat zonne-energie beter en op uitgebreidere schaal moet worden toegepast.

Stichting Dutch Solar Boat werd opgericht in 2013 en stelt zich ten doel raceboten te bouwen, die uitsluitend zonne-energie gebruiken als krachtbron. De stichting ontwikkelde de gelijknamige zonneboot – Dutch Solar Boat – die onder ideale omstandigheden een snelheid van 30 km per uur kan halen. De boot heeft de afgelopen jaren meegedaan aan diverse wedstrijden en het achtkoppige team achter de boot wist vorig jaar tweevoudig wereldkampioen te worden bij de Solar1 Cup in Monaco. Ook werd de Dutch Solar Boat eerder deze maand Nederlands kampioen in Akkrum tijdens de Eneco ZonnebootRace.

De Dutch Solar Boat is voortgekomen uit een intensieve samenwerking op het gebied van duurzame innovatie. Young Professionals bouwden de boot op basis van de nieuwste inzichten in scheepsbouw. Zo is de boot uitgevoerd in koolstofvezel (licht en sterk materiaal) en kent het een aerodynamisch ontwerp. Op het scheepsdek bevinden zich vier zonnepanelen die maximaal 1000 Watt produceren. De boot heeft een accu van 1,5 kWhu. Ook wordt er gewerkt aan een constructie met draagvleugels, waardoor de boot vanaf een snelheid van 12 km/uur gelift wordt, daardoor minder weerstand ondervindt en nog sneller kan gaan, legt het team uit.
Dutch Solar BoatOm de ambities van het Dutch Solar Boat Team te ondersteunen en duurzame mobiliteit te bevorderen sponsort Alfa Accountants & Adviseurs de stichting Dutch Solar Boat. Met 28 vestigingen in Nederland is Alfa een van de grotere accountancy- en adviesorganisaties van ons land, en richt zich op het gebied van onder meer accountancy, belastingen, salaris en personeel, subsidies, bedrijfsadvisering en overige financiële dienstverlening. Het kantoor werkt vooral voor het lokale midden- en kleinbedrijf en mag ook diverse familiebedrijven onder zijn opdrachtgevers rekenen. Alfa ondersteunt de ambities van de Stichting Dutch Solar Boat en het team en is van mening dat zonne-energie beter en op uitgebreidere schaal moet worden toegepast.

Een van de acht teamleden van het Dutch Solar Boat team, Angela Snip, is zelf werkzaam bij Alfa als Bedrijfsadviseur ruimtelijke ordening en milieu. In die rol houdt zij zich bezig met advisering op het gebied van de Natuurbeschermingswet en het aanvragen van vergunningen bij diverse provincies. Ook het indienen van milieuvergunningen/meldingen bij verschillende gemeenten en subsidieaanvragen bij RVO voor agrarische klanten behoort tot haar verantwoordelijkheden. Binnen het Dutch Solar Boat team verzorgt Snip samen met young professionals Daniel van der Kleij en Soraya Bastemeijer de PR en communicatie.

Voor de rest van 2016 staan er nog diverse races op de planning, waaronder de Dutch Solar Challenge (2 – 9 juli) en de Solar1 (WK) in Monaco van 14 – 17 juli. De Ecorace Challenge in België (14 - 15 mei) heeft eerder deze maand plaatsgevonden.