IPMA International benoemt Gerrit Koch tot Honorary Member

17 juni 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Gerrit Koch, Projects Director bij Van Aetsveld, is door IPMA International benoemd tot erelid. IPMA Nederland en Van Aetsveld laten in een reactie op de bijzondere erkenning weten “zeer verheugd” te zijn met de benoeming. Het Honorary Membership zal in oktober aan Koch worden uitgereikt tijdens de 2016 AIPM Regional Conference in Sydney, Australië.

Koch heeft meer dan 30 jaar ervaring in onder meer project- en verandermanagement. Na jaren te hebben gewerkt voor PinkRoccade trad hij in 2005 in dienst bij Berenschot. Bij het Utrechtse bureau groeide hij uit tot Projects Director, en gaf hij leiding aan de project, programma en portfoliomanagement dienstverlening van Berenschot. Sinds begin 2010 is hij werkzaam bij Van Aetsveld, een projectmanagement specialist uit Amersfoort. Zijn aandachtsgebied als directieadviseur is de ontwikkeling van de projectoriëntatie van organisaties en van de competentie van project-, programma- en portfoliomanagement. Naast zijn opdrachten als adviseur geeft hij ook leiding aan grote programma’s. “Je moet zelf met de poten in de klei staan om een goed advies te kunnen geven”, aldus Koch.

Gerrit Koch - IPMA International

Naast zijn advieswerk is Koch sinds 2000 verbonden aan IPMA Nederland, een kennisplatform voor projectmanagement. Vanuit zijn bijdrage aan IPMA en het vakgebied, zowel in ons land als in het buitenland, is Koch door de internationale IPMA koepel benoemd tot erelid. Hij dankt zijn benoeming volgens IPMA NL aan “het onbreekbare en coöperatieve enthousiasme waarmee hij zich de afgelopen decennia voor het Nederlandse en internationale doel heeft ingezet.” IPMA noemt en roemt met name zijn rol in de ontwikkeling van de International Competence Baseline dat als basis dient voor IPMA certificering, zijn bijdrage aan de Council of Delegates en zijn projectmanagement in het realiseren en evolueren van het certificeringsstelsel voor organisaties (IPMA Delta). Deze belangrijke internationale ontwikkelingen, die dankzij Koch’s bijdragen aanzienlijk zijn geavanceerd, worden momenteel door vrijwel alle ruim 60 IPMA verenigingen wereldwijd toegepast.

Tevens heeft hij ervoor gezorgd dat topbedrijven als Shell en Heineken het IPMA certificeringssysteem hebben geadopteerd als persoonlijk waarderingsniveau voor hun projectmanagers. “Koch’s betrokkenheid en inzet voor zowel IPMA Nederland als het internationale projectmanagementveld maken hem een inspirerend rolmodel voor projectmanagement-professionals”, aldus de IPMA.

Koch is eerder dit jaar tijdens de Algemene Ledenvergadering van IPMA Nederland in het zonnetje gezet door IPMA-NL voorzitter Fred Bons en in oktober, tijdens de 2016 AIPM Regional Conference, wordt hij formeel ingehuldigd.