Masterclass Duurzaam Projectmanagement van start

19 juni 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Adviesbureau Van Aetsveld organiseert in september een Masterclass Duurzaam Projectmanagement. Met het evenement wil het bureau collega projectmanagers helpen bij het succesvol integreren van duurzaamheid binnen projecten en de algehele bedrijfsstrategie van organisaties. Ron Schipper en Gilbert Silvius, consultants bij Van Aetsveld, zullen in de Masterclass hun expertise ten aanzien van duurzaam projectmanagement delen met de deelnemers en hen van praktische handvatten voorzien. 

Duurzaamheid neemt vlucht
Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn niet meer weg te denken thema’s in de huidige maatschappij. Bijdragen aan duurzaamheid moet door organisaties niet gezien worden als een ‘last’ , die alleen maar geld kost, maar juist een onderdeel van het bestaansrecht van de onderneming en onderdeel van een succesvolle strategie. Steeds meer organisaties zien dit in en zetten zich in om het thema duurzaamheid te integreren in hun organisatie, hun diensten en producten. Voor een dergelijke succesvolle transitie naar een duurzame bedrijfsstrategie spelen projecten en projectmanagement een sleutelrol, stelt organisatieadviesbureau Van Aetsveld. Het bureau uit Amersfoort is, met zo’n 50 professionals in dienst, gespecialiseerd in project- en verandermanagement en heeft zich de afgelopen tijd meer en meer toegelegd op duurzaam projectmanagement.

Duurzaam projectmanagement

Van Aetsveld legt uit waarom projecten en project management zo belangrijk zijn voor het integreren van duurzaamheid in organisaties: “Projecten spelen in de verandering naar een duurzame bedrijfsstrategie een cruciale rol. Projecten zijn de verbinding tussen voornemens en (toekomstige) realiteit, en zijn daarmee de sleutel tot een duurzame bedrijfsstrategie. Dat betekent het nodige voor de wijze waarop projecten geleid en bestuurd worden. Duurzaamheid beïnvloedt zowel het projectresultaat als het projectmanagement-proces.

Masterclass Duurzaam Projectmanagement
Om collega projectmanagers te helpen bij het integreren van duurzaamheid binnen het vakgebied van projectmanagement, organiseert het Amersfoortse adviesbureau in september een Masterclass Duurzaam Projectmanagement. Twee consultants van Van Aetsveld, Ron Schipper en Gilbert Silvius, zijn al een aantal jaren bezig met dit thema, hebben er bovendien een boek over geschreven en willen hun kennis delen en project managementprofessionals van handvatten voor de praktijk voorzien.

Van Aetsveld - Masterclass

In vier dagdelen nemen de adviseurs de deelnemers mee in de wereld van duurzaam project management. De professionals krijgen allereerst inzicht in en een mening over concepten en overwegingen van duurzaamheid en de effecten ervan op project management. Verder leren zij over de mvo-strategieën van andere organisaties en krijgen ze de tools aangereikt om zelf duurzaamheid te integreren in projecten, project management processen en projectdocumentatie. Tenslotte stellen zij zelf een duurzaam projectplan (DMP) op.