Vier managementbenoemingen bij inkoopspecialist Emeritor

06 april 2016 Consultancy.nl 7 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Inkoopdienstverlener Emeritor heeft de afgelopen maanden enkele benoemingen doorgevoerd. Karin Brommer is extern aangetrokken als Managing Director en zal verantwoordelijk zijn voor de verdere uitbouw van de Kennis en Capaciteit praktijk van Emeritor. Verder zijn drie Emeritor professionals intern benoemd tot Managing Consultant: Hoking Cheung, Vicky Wagemakers en Daniëlle Koelemij.

Opgericht in 1998* en met zo’n honderd medewerkers in dienst is Emeritor een inkoopdienstverlener die werkt voor zowel de private als de publieke sector. Het bureau helpt organisaties met het optimaliseren van hun inkoopfuncties en met het uitvoeren van verbeterprogramma’s binnen de supply chain. Ook begeleidt het bureau (Europese) aanbestedingstrajecten en levert het inkoopprofessionals op projectbasis.

Emeritor is de afgelopen jaren sterk gegroeid en het bureau ziet voor de toekomst veel kansen in de markt om nog verder te groeien. In lijn met zijn groeiambities heeft de dienstverlener recent enkele benoemingen doorgevoerd. Allereerst is Karin Brommer binnen Emeritor’s Kennis en Capaciteit praktijk aangesteld als Managing Director. Daarnaast heeft Emeritor drie professionals intern benoemd tot Managing Consultant: Hoking Cheung, die in 2008 startte als Senior Consultant / Aanbestedingsjurist; Vicky Wagemakers, al vijftien jaar werkzaam bij het bureau en in haar meest recente rol  werkzaam als Senior Inkoopadviseur; en tenslotte Daniëlle Koelemij, inmiddels vier jaar werkzaam bij Emeritor en hiervoor ook actief in de rol van Senior Inkoopadviseur. Hieronder worden de vier professionals kort uitgelicht:

Karin Brommer is een professional met ruime management en consultancy ervaring, opgedaan in onder meer de sectoren zorg en detachering. De afgelopen jaren was Brommer woonachtig in Spanje en Engeland waar zij in beide landen als zelfstandig ondernemer werkzaam is geweest in internationale werving en selectie van medische professionals. Daarvoor heeft zij vele jaren gewerkt als Manager bij Yacht en daarvoor als Consultant bij KPMG. Zowel bij Yacht als bij KPMG heeft ze zich naast haar primaire commerciële en leidinggevende activiteiten ook gericht op interne Human Resources projecten.

Brommer, die een Master afrondde in Sociale en Organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, werkt inmiddels sinds enkele maanden als Managing Director bij Emeritor. In die rol richt ze zich op het door middel van gecontroleerde groei uitbouwen van de business unit Kennis en Capaciteit en het verder professionaliseren van de interne organisatie. Over haar nieuwe uitdaging zegt ze: “Bij Emeritor kan ik als Managing Director mijn consultancy, detachering en recruitment ervaring met mijn ondernemingszin combineren.” Ze voegt toe: “Met mijn kennis en ervaring denk ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van dit mooie bedrijf.” 

Vicky Wagemakers startte na haar studie facility management als Consultant Facility Management bij facilitair adviesbureau New Directions. Vervolgens besloot ze de overstap te maken naar het inkoopdomein en sloot zich aan bij Emeritor, waar ze begon als Junior Inkoopadviseur en in de afgelopen vijftien jaar is doorgegroeid naar eerst een medior en seniorrol, en recentelijk de rol van Managing Consultant. Daarnaast maakt Wagemakers deel uit van het Management Team van Emeritor. Gedurende haar loopbaan bij Emeritor heeft Wagemakers ruime ervaring op het snijvlak van inkoopmanagement en projectmanagement opgedaan. Deze kennis zet ze dagelijks in bij de opdrachtgevers van de inkoopdienstverlener, waar ze medeverantwoordelijk is voor de aansturing en uitbouw van de organisatie. Hieronder valt onder meer het opzetten en onderhouden van een succesvol team van inkoopspecialisten en -adviseurs.

Wagemakers richt zich in haar nieuwe rol op het opzetten en implementeren van het Young Talent Program, waarin jong talent begeleid wordt en een goede basis krijgt voor het inkoop- en consultancyvak. Ook draagt ze bij aan het opzetten en onderhouden van een team van inkoopspecialisten en -adviseurs. In haar huidige rol denkt Wagemakers bovendien mee over en adviseert in strategische vraagstukken en beleid binnen de organisatie, evenals de ontwikkeling van de dienstverlening. Bij haar aanstelling als Managing Consultant gaf Wagemakers aan: “Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe stap en zie er naar uit om onze jonge talenten te begeleiden en coachen.”

Hoking Cheung is sinds 2008 werkzaam bij Emeritor als Senior Consultant / Aanbestedingsjurist en richtte zich de afgelopen jaren vooral op juridische advisering over het aanbestedingsrecht en strategisch inkoopadvies. In zijn rol gaf Hoking als project manager verder leiding aan aanbestedingsteams en boog hij zich over het vormgeven van het inkoopbeleid en de bijbehorende jaarplannen  en processen van klanten. In zijn nieuwe rol als Managing Consultant geeft Cheung leiding aan verschillende Inkoopadviseurs en aanbestedingsjuristen en maakt hij onderdeel uit van het Management Team van Emeritor.

Verder geeft Hoking Cheung leiding aan de Praktijkgroep Europees Aanbesteden (inkoopadviseurs en juristen), is hij verantwoordelijk voor het uitvoeren van complexe strategische klantopdrachten, het aansturen van het Emeritor Aanbestedingscentrum (uitvoering inkooptrajecten, Europese aanbestedingen) en de kwaliteitsborging van de dienstverlening  publieke sector. Daarnaast ligt de focus van Hoking op het verder doorontwikkelen van de businessline Kennis en Capaciteit. Hoking geeft aan dat hij binnen Emeritor nog lange tijd vooruit kan en zegt over de cultuur van de inkoopdienstverlener: “Emeritor is een leuk bedrijf met een platte organisatie. Het werkplezier is hoog en als je flexibel bent en je je inzet, kun je heel veel leren en groeien.” Ook over zijn ambities is hij helder: “Mijn doel is om de positie van Emeritor als marktleider in de publieke sector te verstevigen. En daarnaast om samen met mijn collega’s onze klanten en onszelf naar een hoger plan te tillen.”

Daniëlle Koelemij werkt inmiddels ruim vier jaar bij Emeritor, en was in haar meest recente rol als Senior Inkoopadviseur actief. In de afgelopen jaren heeft ze succesvolle projecten gedaan bij organisaties als DAS, Stichting Natuurmonumenten en Transavia. Alvorens ze bij Emeritor terecht kwam werkte Koelemij voor diverse bedrijven. Via onder andere TNT en PostNL deed ze ruime expertise op in Purchase to Pay dienstverlening, verder heeft ze ervaring in onder meer marketingcommunicatie, en project-, proces- en change management.

In haar nieuwe rol als Managing Consultant geeft Koelemij leiding aan een groep Inkoopadviseurs en begeleidt ze in de rol van Programma Manager inkoop verbeterprogramma’s. Daarnaast ligt de focus van Koelemij op het verder doorontwikkelen van de businessline Kennis en Capaciteit. Ook Koelemij is lid van het Management Team van Emeritor. Met het oog op haar recente benoeming geeft ze aan: “Emeritor is een mooie familie. Ik ben erg blij met de kans die Emeritor mij heeft gegeven om onderdeel uit te maken van het MT en een bijdrage te kunnen leveren aan de verder groei van Emeritor.”

* In 1998 werd Performance Inkooppartners opgericht door Cees Ubink en Caroline van den Bosch. Twee jaar later en na te zijn verhuisd naar een nieuw bedrijfspand in Nieuwkoop werd besloten verder te gaan onder de naam ‘Emeritor’.