12 zakelijke dienstverleners partner Finance Transformation congres

17 oktober 2016 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Begin november vindt de 2016-editie van het Finance Transformation congres plaats. Finance professionals kunnen samen met hun vakgenoten nieuwe inzichten en inspiratie opdoen over de ontwikkelingen rondom het finance vak en over de toekomstige, ingrijpende transormatiegolven waarmee ze te maken zullen krijgen. Meerdere zakelijke dienstverleners, waaronder Improven, Emeritor, Steens & Partners en FinanceFactor, hebben zich aan het evenement als partner verbonden. Onder meer Aon en Accenture verzorgen inhoudelijke rondetafelsessies.

De afgelopen en komende jaren staan in het teken van digitale transformaties die onze samenleving en ons bedrijfsleven grondig aan het veranderen zijn. Organisaties staan tal van transormatiegolven en nieuwe revoluties te wachten die voortkomen uit verstorende technologische ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld digitalisering en artificial intelligence. Deze en nog enkele thema’s vormen de basis voor het Jaarcongres Finance Transformation 2016, een initiatief van Alex van Groningen, een uitgever en financieel opleider voor financiële professionals.

Deelname aan het Jaarcongres Finance Transformation is voorbehouden aan CFO’s, Finance Directors en Group/Corporate Controllers*, waarvan er dit jaar, op 10 november, zo’n 400+ hun opwachting zullen maken in evenementenlocatie DeFabrique in Maarssen. Het Jaarcongres Finance Transformation staat in het teken van netwerken, uitdagingen bespreken en uitgedaagd worden. Diverse inspirerende sprekers zijn genodigd, variërend van CFO’s, ondernemers, trendwatchers en trainers. Een overzicht van de sprekers:
12 sprekers

Het centrale thema van het congres is ‘The Next Tranformation Waves’, waarmee wordt geduid op de golf aan veranderingen waarmee finance leaders nu en de komende jaren te maken zullen krijgen. Vier trends en ontwikkelingen zullen in het bijzonder de revue passeren:

  • Artificial Intelligence (Hoe kan artificial intelligence aan het werk worden gezet binnen de (finance) organisatie en hoe zal die er binnen vijf jaar uitzien?)
  • Circulaire economie (Grondstoffen zijn eindig, finance leaders zullen hun organisaties moeten omdenken naar nieuwe verdienmodellen met circulaire principes)
  • Generatie Z (Hoe kunnen organisaties zich aantrekkelijk maken voor generatie Z professionals, die zijn opgegroeid tijdens de digitale revolutie en anders kijken naar de samenleving, organisaties en bedrijven?)
  • Opkomende markten (De balance of power tussen het Westen en de rest van de wereld zal de komende decennia verschuiven, organisaties dienen zich af te vragen waar hun geografische als culturele zwaartepunt ligt)

Tijdens het Jaarcongres Finance Transformation krijgen de aanwezige finance professionals de vraag of bovenstaande onderwerpen jaarlijks wel eens de revue passeren binnen hun organisatie en of deze echt op hun agenda staan? Is hun strategie daarop wel afgestemd? Welke impact hebben deze trends op hun businessmodellen? Wat zullen ze anders moeten doen als organisatie en wat niet meer? De aanwezige professionals kunnen met elkaar in gesprek over waarom zij als finance leaders deze onderwerpen op de agenda van de organisatie moeten zetten en hoe ze voldoende urgentie kunnen creëren.

Zakelijke dienstverleners

Het Finance Transformation congres wordt ondersteund door diverse zakelijke dienstverleners die zich als Partner hebben verbonden, waaronder risk specialist Aon, inkoopdienstverlener Emeritor, financieel consultancybureau Improven en boutique speler CFO Partners. Ook finance detacheerders Steens & Partners (Platinum Partner), FinanceFactor, Yacht, Laudame en SIS Finance ondersteunen het event als Partner, evenals IT bedrijven Econocom, Unit4 en Fox IT. Overige partners zijn American Express, Agium, Workday, CXO Cockpit, Exact en New Tailor.

12 partners

Enkele bureaus leveren bovendien een inhoudelijke bijdrage aan het Finance Transformation congres. Dit jaar verzorgen onder andere Aon, Accenture en Yacht rondetafelsessies. Steens & Partners faciliteert twee masterclasses: 'De circulaire economie' en 'Cijfers liegen niet'. 

Zijn er in 2030 nog werknemers en werkgevers? – Rondetafel verzorgd door Aon
Het aantrekken, vasthouden en motiveren van talent is essentieel voor een toekomstbestendige organisatie. Maar jongere generaties willen zich toch helemaal niet (ver)binden aan een (grote) organisatie, of wel? Wat drijft de nieuwe generaties en hoe kijken ze naar de samenleving en organisaties? Welke strategie kunnen bedrijven hanteren om deze generatie professionals aan hun organisatie en finance team te verbinden? Gaan arbeidsverhoudingen volledig op de schop? In deze sessie wordt besproken hoe organisaties talent in de toekomst aan hen kunnen verbinden en hoe organisaties en de verhouding werknemer-werkgever er in 2030 zal uitzien. 

Building the finance function of the future now – Rondetafel verzorgd door Accenture
De finance functie van 2020 zal grondig verschillen van vandaag. Vele huidige taken zullen gerobotiseerd zijn en financials zullen meer diverse taken gaan vervullen. Dit betekent dat er ook hele andere profielen binnen de finance functie nodig zullen zijn. Maar wil de professional van morgen nog wel binnen (het gestructureerde) finance werken? Hoe kunnen organisaties ervoor zorgen dat ze de juiste investeringen doen in digitale technologieën en dat deze de verwachte waarde opleveren? Hoe zorgen zij ervoor dat hun organisatie snel kan blijven ontwikkelen en tegelijkertijd een aantrekkelijke omgeving blijft om jong talent aan te trekken en te behouden?

Is uw finance transformatie radicaal genoeg? – Rondetafel verzorgd door Yacht
Jongere generaties (o.a. generatie Z) hebben een radicaal andere kijk op carrière en werk. Dit biedt uw finance organisatie enorme kansen. Maar betekent wel een hele andere kijk op hoe we mensen aan de finance organisatie verbinden, hen beoordelen en hen helpen zich te ontwikkelen. Zetten we vandaag al voldoende stappen in de juiste richting of is de huidige transformatie te incrementeel?

* De genodigden zijn werkzaam voor top 500 organisaties met een minimale omzet van €200 miljoen. Salesmanagers, accountmanagers, consultants of adviseurs die werkzaam zijn voor of namens een toeleverancier of intermediair gericht op de markt voor CFO’s voldoen niet aan het bezoekersprofiel en hebben geen toegang, tenzij ze partner zijn.