Mark Reijman gekozen tot Best Young Professional van 2013

01 februari 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Begin deze week maakte Memory Magazine de lijst bekend van de 100 ‘beste’ young professionals van Nederland. Ruim 700 toptalenten werkzaam in verschillende sectoren van het bedrijfsleven en overheid deden mee aan de verkiezing. De prestigieuze titel werd in de wacht gesleept door A.T. Kearney adviseur Mark Reijman (29). Reden voor Consultancy.nl om 4 vragen te stellen aan de winnaar.

Proficiat met je benoeming tot ‘Best Young Professional 2013’. Hoe heb je het gevierd?

“Op de avond van de verkiezing ben ik met enkele andere winnaars uit de top tien het Amsterdamse nachtleven ingetrokken en hebben we tot laat staan dansen. Op de vrijdag na de verkiezing werd ik in ons nieuwe kantoor overladen met felicitaties en hebben we de uitslag met een glas champagne gevierd. Thuis heb ik dat nog eens dunnetjes over gedaan met mijn verloofde.”
 
Deelnemers zijn beoordeeld op uiteenlopende selectiecriteria. Wat gaf volgens jou de doorslag voor je #1 positie?
“Mijn brede academische achtergrond (bedrijfseconomie, Nederlands recht en filosofie) zal me zeker een voorsprong hebben gegeven en hoewel alle Young Professionals in de top 10 een hele interessante loopbaan hadden, denk ik dat alle internationale mogelijkheden die ik de afgelopen jaren bij A.T. Kearney heb kunnen verzilveren de doorslag hebben gegeven.”


De verkiezing kijkt ook sterk naar de carrièreontwikkeling van deelnemers sinds hun afstuderen. Hoe heeft A.T. Kearney je geholpen met de invulling van je ontwikkeling?
“Een start in strategy consulting geeft sowieso al een steile leercurve door de grote diversiteit aan projecten – van muffins en rolstoelen tot tankstations – en de internationale mogelijkheden. Maar het zijn vooral de collega’s en de cultuur bij A.T. Kearney waardoor ik me echt heb kunnen ontwikkelen, als consultant en als persoon. Er is een schat aan ervaring, interesses en kennis en dat is voor mij een paradijs omdat ik nieuwsgierig ben naar alles. Daarnaast wordt je binnen A.T. Kearney altijd uitgedaagd om iets nieuws te proberen – bijvoorbeeld het managen van een team van medewerkers van de client - en om te blijven leren door middel van trainingen met je internationale collega’s ergens in Europa of het volgen van een MBA.”
 
Volgens de jury van Best Young Professional 2013 heb je “alles in huis voor het hebben van een glansrijke loopbaan”. Wat zijn je belangrijkste ambities voor de komende jaren?
“Allereerst wil ik mijn huidige project succesvol afronden. Ook kijk ik al heel erg uit naar een heel divers en intensief jaar aan INSEAD, waar ik nog meer hoop te leren, vooral op het sociale en culturele vlak. Ik heb met veel plezier een project uitgevoerd vanuit ons kantoor in Dubai en het spreekt me dan ook aan om voor A.T. Kearney voor langere tijd vanuit een van onze kantoren in Azië te werken.”