Sanne Höweler verbindt zich als senior adviseur aan PRCS

07 maart 2016 Consultancy.nl

PRCS, een organisatieadviesbureau uit Amsterdam, heeft Sanne Höweler als senior adviseur toegevoegd aan het kernteam. Höweler heeft ruime ervaring opgedaan met talentmanagement, team coaching & teamontwikkeling binnen zowel de private sector als de (semi-)overheid. Binnen PRCS gaat Höweler zich richten op de verdere uitbouw van de dienstverlening op het gebied van ‘change management in human capital’ binnen organisaties.

Na het behalen van haar studies ‘International Business’ en ‘Master in European Law and Policy’ heeft Sanne Höweler diverse juridische functies vervuld bij onder andere Baker & McKenzie en het UWV. Als business manager juridisch management bij Balance was zij onder meer verantwoordelijk voor meer dan 30 professionals die zij inhoudelijk begeleidde en coachte. Bij de wereldwijde talentorganisatie Hudson was Höweler verantwoordelijk voor de recruitment unit, met een bijzondere focus op internationalisering. Daarnaast was Höweler zelf intensief betrokken bij talentmanagement, zowel op individueel als op teamniveau. Zij is gecertificeerd om persoonlijkheidstesten, Assessment Centres en Development Centres af te nemen, onder meer de drijfverentest ‘My Motivational Insights’. Op dit moment is zij verantwoordelijk voor het uitvoeren van test- en assessmentwerkzaamheden bij zowel overheidsinstellingen als bedrijven in Nederland, voor zowel individuen als teams.

De afgelopen jaren heeft Höweler diverse bedrijven en organisaties  geadviseerd over en ondersteund bij het optimaal vinden en behouden van talenten en het verbeteren van de performance van hun medewerkers door middel van (team)coaching.

Onlangs heeft Höweler zich als senior adviseur verbonden aan PRCS, een Amsterdams netwerk adviesbureau dat zich specialiseert in het beter laten werken van organisaties. Marc Schijff en Remco Griep, oprichters en partners van PRCS*, zijn erg verheugd met de komst van Höweler. “Wij geloven erin dat organisaties beter gaan werken door de juiste balans te vinden tussen organisatie inrichting en de menskant van de verandering. Sanne zal dankzij haar kennis en ervaring van talentmanagement en (team)ontwikkeling een grote bijdrage gaan leveren aan het versterken en uitbouwen van onze propositie op het gebied van samen werken, samen ontwikkelen en samen leren. Met aandacht voor boven- en onderstroom. Vanuit eigen verantwoordelijkheid en zelfsturing.”

Door de uitbreiding met Höweler bestaat het kernteam van PRCS momenteel uit 13 adviseurs.

* Remco Griep en Marc Schijff besloten in oktober 2011 na een jarenlange carrière in de consultancy (bij onder meer ConQuaestor, Balance, IBM BCS en PwC Consulting) om PRCS op te richten.

Nieuws

Meer nieuws over