Sander van 't Noordende (Accenture) in Top100 LGBT Executives lijst

23 oktober 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vier managers van Accenture, waaronder de Nederlander Sander van ’t Noordende, zijn door OUTstanding en de Financial Times erkend als vooraanstaande leidinggevenden op het gebied van LGBT-rechten op de werkvloer, zowel in hun eigen bedrijf als in de gemeenschap daaromheen.

Ieder jaar brengt OUTstanding in Business, een Britse non-profit netwerkgroep die zich sterk maakt voor de rechten van transgenders, homo- en bi-seksuelen op de werkvloer, samen met de Financial Times een top 100 lijst uit van de meest invloedrijke leidinggevenden in het LGBT-domein (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender). De lijst werd voor het eerst uitgebracht in 2013, en geeft erkenning aan leiders die een grote impact hebben gehad op het stimuleren van een LGBT-vriendelijke werkvloer, zowel binnen hun eigen organisatie als in het bredere bedrijfsleven.

De top 100 van dit jaar wordt aangevoerd door Inga Beale, de CEO van Lloyd’s of London, gevolgd door #2 Alan Joyce, CEO van Qantas Airways, en #3 Antonio Simoes, CEO van HSBC Bank.

10 consultants in Top 100 most influential LGBT executives

In de lijst zijn ook 10 leidinggevenden uit de adviesbranche te vinden, met als hoogst geplaatste Claudia Brind-Woody, Vice-President en Managing Director van IBM op de vijfde plek. Op de zevende plek volgt Beth Brooke-Marciniak, Global Vice-Chair of Public Policy bij EY. De top 10 wordt afgesloten door de Nederlander Sander van ’t Noordende, Group Chief Executive Products bij Accenture (#10).

Op #11 volgt opnieuw een leidinggevende van EY, dit maal Partner Liz Bingham. Michael Jary, parter bij OC&C Strategy Consultants, staat op de 39ste plek. Ook McKinsey & Company, Mercer, PwC en Nymon Libson Paul zijn vertegenwoordigd in de prestigieuze lijst.

Sander van ’t Noordende

“Het is een eer om erkend te worden samen met mijn collega’s”, aldus Van ’t Noordende, die een jarenlange staat van dienst heeft bij Accenture. In 1987 trad hij in dienst bij het bureau, en na twaalf jaar (in 1999) werd hij benoemd tot partner. In zijn carrière bij het adviesbureau heeft hij aan het roer gestaan van zowel strategische marketing projecten als grootschalige transformatie en IT projecten, voornamelijk in de financiële en utilities sector.

In 2006 kreeg hij een zetel in Accenture’s Global Executive Leadership Team, in 2011 werd hij benoemd tot Group Chief Executive Management Consulting en anno 2015 geeft hij leiding aan de wereldwijde Products praktijk. Bovendien was Van ’t Noordende van 2001 tot 2006 de managing director voor Accenture’s activiteiten in Nederland.

Hij voegt toe: “Accenture’s inzet voor participatie en diversiteit maakt echt een verschil en zorgt voor een omgeving waarbij we allemaal onszelf kunnen zijn. Dit maakt ons bedrijf sterker, slimmer en innovatiever, wat ons weer helpt om beter aan de behoeften van onze klanten en de gemeenschap te kunnen voldoen.”

Naast Van ’t Noordende zijn ook Accenture executives Lis Brown, Rica Paras en Ramses Aldana Ante door OUTstanding in het zonnetje gezet. Paras en Aldana Ante zijn opgenomen in de Next Generation LGBT Leaders categorie, en Lis Brown is te vinden in de Top 30 meest invloedrijke ‘allies’ – oftewel vrienden, collega’s en werkgevers die het als hun taak zien om een veilige en accepterende werkomgeving te creëren.