EY overstijgt 2 miljard omzetgrens in Verenigd Koninkrijk

12 oktober 2015 Consultancy.nl

Accountancy en consultancygigant EY heeft voor het eerst in zijn bestaan in de UK een omzet van meer dan £2 miljard (~€2,7 miljard) behaald. De groei werd gerealiseerd door sterke prestaties in alle services lijnen en regio’s, met een 6% stijging van de uitkeerbare winst naar £437 miljoen.

Met ongeveer 212.000 professionals gevestigd in meer dan 700 kantoren verspreid over ruim 150 landen is EY een van de grootste accountancy en consultancy-spelers ter wereld. Onlangs maakte de zakelijke dienstverlener bekend dat het kantoor wereldwijd de beste prestatie sinds 2008 heeft neergezet, met een omzetgroei van 11,6% naar $28,7 miljard (~€25,2 miljard). In alle vier geografische gebieden werd groei gerealiseerd, evenals in alle vier de praktijken van EY, waarbij Advisory het sterkst presteerde. 

EY breaks 2 billion barrier

De Britse landenorganisatie van EY vormt een van de vijf grootste praktijken van het Big 4 kantoor, en heeft het afgelopen jaar een sterke bijdrage geleverd aan de wereldwijde groei. In het laatste boekjaar, dat eindigde op 3 juli 2015, heeft EY UK een groei van 8% in zijn fee-inkomsten gerealiseerd, van £1,868 miljard vorig jaar naar een 2015-eindtotaal van £2,010 miljard. Net als wereldwijd, zag ook EY UK alle vier zijn service lijnen groeien. Assurance groeide met 6,4% naar £585 miljoen, gestuwd door enkele grote opdrachten in het audit domein, waaronder The Co-operative Bank, BBC, London Stock Exchange, Sainsbury’s en Sage. Ook de vraag naar bredere assurance-diensten, zoals financiële boekhouding en forensische diensten, groeide met meer dan 20%.

De Advisory praktijk realiseerde een groei van 4,5% naar £584 miljoen, mede mogelijk gemaakt door gezonde groei in de sectoren infrastructuur, lokale openbare diensten, telecommunicatie, media, technologie en life sciences. Ook werd de groei van Advisory gestuwd door de overnames van EY in de UK, waaronder strategieconsultancy kantoor The Parthenon Group en GRC expert Integrc. Transaction Advisory Services (TAS) groeide met 12,1% naar £324 miljoen waarbij alle onderdelen sterk presteerden, mede door de groeiende honger naar M&A. Tax groeide ten slotte met 10% naar £517 miljoen en ook hier groeiden alle onderdelen sterk, in een jaar waarin binnen de hele UK vooruitgang werd geboekt en de markt voor tax-diensten sterk presteerde op het gebied van private equity en zakelijke transacties.

EY Service lines

Ondanks de hogere omzet, daalde de uitkeerbare winst per partner met 3,7% naar £700.000, als gevolg van een aantal grote investeringen. Zo werd er onder meer geïnvesteerd in opleidings- en persoonlijke ontwikkelingskosten, het opknappen van het grootste deel van de 21 Britse kantoren – waaronder ook de opening van een nieuw kantoor in Canary Wharf – en in verbeterde technologie.

In het afgelopen financiële jaar heeft EY UK meer dan 4.500 mensen aangenomen, waaronder 1.275 afgestudeerden, 609 bachelorstudenten en 110 schoolverlaters. Ook werd het partnerteam uitgebreid met 95 nieuwe equity partners, waarvan 30% vrouwelijk en 11% uit etnische minderheden. “Ik ben heel trots op de banen die wij dit jaar gecreëerd hebben, zeker omdat we steeds meer kansen kunnen bieden aan zowel schoolverlaters als ervaren professionals en net afgestudeerden”, vertelt Steve Varley, Chairman voor EY UK. Hij voegt toe: “We hebben meer dan 4.500 mensen aangenomen om onze groei te voeden, en zijn van plan dit niveau van investering aan te houden als onderdeel van onze wereldwijde groeistrategie.” Wereldwijd verwelkomde het bureau 23.000 nieuwe professionals in het boekjaar 2015, en in juli benoemde EY in totaal 753 partners, waarvan bijna een derde vrouwelijk.

EY UK recruitment

Varley zegt zeer positief te zijn over de staat van de Britse economie, en stelt: “Verbeterde marktomstandigheden hebben ons een geweldige basis gegeven om onze investeringen in het bedrijf verder op te voeren. We zien een toenemende vraag bij onze klanten naar onze diensten om hen te helpen zowel groei als handel te stimuleren in zowel de UK als internationaal.” Daarnaast benadrukt Varley de voordelen die EY haalt uit zijn wereldwijde activiteiten: “Onze wereldwijde kracht geeft ons een aanzienlijk concurrentievoordeel, zeker als dit gecombineerd wordt met de diepgaande lokale relaties van onze 21 kantoren in de UK.”

EY Nederland zag zijn omzet het afgelopen boekjaar met 5% stijgen naar €710 miljoen.

Nieuws

Meer nieuws over