Wereldwijde omzet EY stijgt 11 procent naar 28,7 miljard

23 september 2015 Consultancy.nl

Zakelijk dienstverlener EY heeft een sterk jaar achter de rug. Het Big Four accounting- en advieskantoor realiseerde een gecombineerde wereldwijde omzet van $28,7 miljard, 11,6% meer dan het vorige fiscale jaar. EY wist binnen alle geografische markten te groeien, evenals binnen alle vier service lines. De Advisory praktijk van EY presteerde het beste.

Het financiële verslag van EY over boekjaar 2015, dat eindigde op 30 juni 2015, laat zien dat het Big Four kantoor een sterk jaar achter de rug heeft. Na een goed financieel jaar in 2014, toen het bureau een omzetgroei van 6% realiseerde, heeft EY opnieuw zijn winst weten te vergroten. In boekjaar 2015 realiseerde het bureau een omzetstijging van 11,6% naar een omzet van $28,7 miljard (~€25,2 miljard) – de snelste omzetgroei van EY sinds 2008.

EY - FY2015 global results

De sterkste omzetgroei voor het bureau werd gerealiseerd op het Amerikaanse continent, met een groei van 12,3%. Voor de EMEIA-regio (Europa, Midden-Oosten, India en Afrika) lag de groei op 11,6% en binnen de Azië-Pacific regio werd een groei van 11,2% gerealiseerd. De groei in de ontwikkelde markten kwam vooral voort uit de activiteiten van EY praktijken in de VS, UK, Duitsland, Italië en Australië – die allemaal dubbelcijferige groei doormaakten. Voor de opkomende markten was de groei dit boekjaar 12,3% - vergeleken met 8,7% in boekjaar 2014. De omzet in deze regio’s steeg vooral in India (19,7% groei), Mexico & Centraal-Amerika (17,3%) en het Midden-Oosten & Noord-Afrika (14,7%).

De grootste groeimotor was dit jaar opnieuw de Advisory praktijk, die groeide met 17,6% - 3,2% meer dan in het boekjaar 2014 – naar een omzet van $7,3 miljard. De op een na grootste groei was zichtbaar binnen de Transaction Advisory Services (TAS) praktijk, die met 15,5%, ten opzichte van 6,5% vorig jaar, groeide naar een omzet van $2,5 miljard. Assurance, nog altijd de grootste praktijk van EY, groeide met 8,1% naar $11,3 miljard. De Tax praktijk tenslotte, zag zijn omzet met 10,3% groeien.

EY - Service line growth

“Dit jaar hebben we sterke resultaten gerealiseerd, zowel in ontwikkelde als opkomende markten, ondanks volatiele omstandigheden in veel verschillende markten en een vertragende wereldeconomie. We zijn trots op de resultaten van dit jaar, waarin we in al onze praktijken en alle gebieden een snelle groei hebben doorgemaakt”, aldus Mark Weinberger, Global Chairman en CEO van EY.

Nancy Altobello, Global Vice-Chair of Talent bij EY, voegt toe: “Onze groei is het resultaat van onze mensen en hun vermogen om uitzonderlijke, hoogwaardige diensten te leveren overal ter wereld. Ons doel – het bouwen van een betere werkende wereld – heeft ons geholpen om wereldwijd de meest getalenteerde mensen aan te trekken, te behouden en betrokken te krijgen. Mensen die ons geloof delen dat door betere vragen te stellen we betere antwoorden krijgen en daarmee een ‘better working world’ kunnen bouwen.”

EY global headcount

Het afgelopen boekjaar groeide EY’s personeelsbestand naar 212.000 professionals, een toename van 23.000 ten opzichte van het boekjaar ervoor. Dit is het grootste aantal werknemers dat de zakelijk dienstverlener in zijn bestaansgeschiedenis ooit heeft gehad. Ook werden er sinds 2008 niet zoveel partners benoemd – in totaal zijn er 753 nieuwe partners benoemd, waarvan bijna een derde (31%) vrouwelijk en 33% in opkomende markten.

Nieuws

Meer nieuws over