Omzet van EY Nederland stijgt 5% naar 710 miljoen

01 oktober 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accounting en adviesorganisatie EY heeft afgelopen boekjaar een omzet van €710 miljoen behaald, een stijging van 5% ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook de winst is toegenomen met €9 miljoen.

Met 212.000 medewerkers en een omzet van $28,7 miljard is EY een van de vier grootste accountancy en consultancybedrijven ter wereld. Ook in Nederland heeft EY een marktleidende positie, waarin het samen met branchegenoten Deloitte, PwC en KPMG een groot deel van de market in handen heeft.

Gisteren maakte EY, het voormalige Ernst & Young, bekend dat het in Nederland een sterk jaar achter de rug heeft. De omzet steeg met 5% naar €710 miljoen, waarmee het de crisisjaren definitief achter zich heeft gelaten (+2% hoger t.o.v. 2008/2009). Alle services lines droegen hun steentje bij aan de groei. De grootste business unit, Assurance, zag zijn omzet met €8 miljoen (+3%) toenemen tot €297 miljoen, onder meer het gevolg van een stijging van het aantal gefactureerde uren. Tax zag de omzet met €12 miljoen (+5%) toenemen tot €253 miljoen.

Omzetontwikkeling van EY Nederland

Bij de consultancypraktijk – EY Advisory – groeide de omzet met €8 miljoen (+9%) tot €97 miljoen, mede door organische groei, maar ook gestuwd door een tweetal overnames (Centre en CFORS). Transaction Advisory Services (TAS) herstelde zich ten opzichte van vorig jaar dankzij een aantrekkende markt van overnames met een omzetstijging van €7 miljoen (+23%). Hiermee kwam TAS uit op een omzet van €37 miljoen. Het resterende bedrag van €26 miljoen wordt gerealiseerd door Corporate Business Services.

Winst en medewerkers
Ondanks een stijging van 5% in de operationele kosten naar €556 miljoen werd onderaan de streep meer winst geboekt: €147 miljoen, +6% ten opzichte van de €138 miljoen in 2013/2014. De gemiddelde personeelsbezetting bedroeg 3.731 FTE’s, waarvan 229 partners (vorig jaar 3.504 FTE’s, 224 partners). Het gemiddeld aantal client serving-medewerkers steeg met 223 FTE’s ofwel 8%.

Personeelsontwikkeling van EY Nederland

Marcel van Loo, Managing Partner van EY in Nederland, laat weten “trots te zijn” op het feit dat het bureau er in is geslaagd om te groeien in uitdagende tijden, en geeft verder aan dat dit een “stabiele basis geeft voor de toekomst.” Kijkend naar de toekomst blijft hij voorzichtig, Van Loo spreekt van een “jaar vol uitdagingen”, die in het teken zal staan van “verdere kwaliteitsverbetering en cultuurverandering, het vinden van de juiste mensen en het in gesprek blijven met onze stakeholders.” De topman sluit af: “Ik heb er vertrouwen in dat we met de tomeloze inzet van onze medewerkers, de steun van onze internationale organisatie en de feedback van onze stakeholders ook het komend jaar weer de volgende stap zullen zetten in het bereiken van onze ambitie: internationaal marktleider worden.”