Ordina rekruteert dit jaar 150 young professionals

14 oktober 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ICT-dienstverlener Ordina groeit weer. Voor 2015 is het doel om 150 startende professionals aan zijn rangen toe te voegen in het kader van zijn Young Professional programma. De teller stond halverwege 2015 reeds op honderd nieuwe young professionals.

De arbeidsmarkt komt door de herstellende economie opnieuw op gang, maar is wel onderhevig aan verandering ten opzichte van voor de crisis. Een van de veranderingen is de toegenomen vraag naar meer flexibele arbeid. Het aannemen van meer jonge werknemers is daarom een belangrijke pijler in het wervingsbeleid voor veel bedrijven – niet alleen vanwege de meer flexibele inzetbaarheid van young professionals, maar ook om de kosten te drukken. Verjonging kan bovendien positieve effecten hebben voor bedrijfsprestaties en het innovatief vermogen van organisaties.

Pas jij bij Ordina

Om zijn personeelsopbouw meer in balans te brengen, en om een meer concurrerende prijs aan te kunnen bieden zet bijvoorbeeld ICT-dienstverlener Ordina in op verjonging. Met meer dan 2.500 werknemers in dienst verspreid over de Benelux is Ordina een van de grotere spelers op het gebied van ICT-dienstverlening in de regio. Ordina levert een scala aan IT-oplossingen, business oplossingen en heeft expertise in huis met verschillende technologieën van onder meer SAP, Oracle, Microsoft en Java.

In 2012 is de ICT-dienstverlener gestart met het Young Professional-programma. Daarmee zet Ordina in op het verjongen van zijn personeelsbestand door bij het vrijkomen van arbeidsplaatsen vooral starters aan te nemen. Het bureau had namelijk relatief veel oudere werknemers in dienst, en wilde zijn personeelsopbouw beter in balans brengen. In 2013 werden er in dit kader 65 jonge werknemers aan het personeelsbestand toegevoegd, en in 2014 startten er honderd young professionals. 

Voor 2015 heeft Ordina zichzelf de doelstelling gesteld om 150 nieuwe young professionals aan te nemen. Halverwege het jaar is de tussenstand veelbelovend – eind september staat de teller al op zo’n 100 nieuwe HBO en WO-geschoolde starters van tussen de 22 en 27 jaar die dit jaar bij Ordina zijn gestart. Als onderdeel van het Young Professional-programma worden zij ontwikkeld tot veelbelovende ICT-professionals en consultants.

Onze Starters Ordina

Voor het einde van 2015 is Ordina dus nog op zoek naar zo’n 50 nieuwe young professionals. De starters worden onder meer geselecteerd op basis van algemene kwaliteiten en vaardigheden, maar ook op basis van de kennis die zij reeds in huis hebben van bijvoorbeeld Java en SAP. Voor een overzicht van de openstaande vacatures kunnen potentiële kandidaten hier terecht.