16 SAP bureaus leveren bijdrage aan VNSG Congres

13 oktober 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Tijdens het VNSG Congres – dat plaatsvindt op 13 t/m 15 oktober in Den Bosch – zullen 16 organisaties uit de advies- en ICT branche een inhoudelijke bijdrage leveren. Het evenement van de Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste ontmoetingspunten van SAP, SAP gebruikers en leden van de VNSG. Het programma bestaat uit een groot aantal workshops, parallelsessies, masterclasses en verschillende keynotes.

Het VNSG Congres is een initiatief van de Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG), een driedaags congres dat de afgelopen jaren flink gegroeid is. Het evenement is bedoeld voor gebruikers van SAP, evenals de leden van de VNSG zelf, en biedt deelnemers een volgepland programma van masterclasses, workshops, parallelsessies en keynotes – allemaal in het teken van (werken met) SAP. De 2015-editie gaat vandaag van start in het 1931 Congrescentrum in ’s-Hertogenbosch, en wordt op donderdag 15 oktober afgesloten.

1931 Congrescentrum VNSG, SAP

Het VNSG Congres 2015 heeft opnieuw een grote verzameling van aan SAP-gerelateerde thema’s klaarstaan voor zijn gasten. De workshops en masterclasses op het congres behandelen de volgende topics: Customer Engagement, Big Data & Analytics, Procurement & Supply Chain Management, Service & Support, Innovative IT, Finance, User Experience, Simplification en Human Resources. De keynotes worden verzorgd door verscheidene vooraanstaande of veelgevraagde sprekers. Op 13 oktober spreken Rolf Schumann, CTO SAP EMEA & MEE, en Jef Staes, een veel gewild spreker, ondernemer, auteur en docent op het gebied van Innovation, Management en Change.

14 oktober krijgen Augusto Abbarchi, SAP Senior Vice President en Global Head of Maintenance, en trendwatcher en internet-ondernemer Sander Duivestein het podium. Duivestein zal ingaan op de impact van Big Data, automatisering en robotisering op onze samenleving en ons werkende leven. Tot slot spreken op 15 oktober kunstenaar, technoloog en filosoof Koert van Mensvoort – over onze ‘co-evolutionaire relatie met technologie – en SAP Global Vice President Co-Innovation and Strategy, Sven Denecken.

Every Angle, FPM Solutions, The Next View, SUPERP en Accenture

Naast de keynotes kunnen deelnemers van het congres op de drie congresdagen verscheidene workshops bijwonen, en ‘hands-on’ aan de slag met SAP-specialisten. De workshops op de eerste congresdag worden verzorgd door Every Angle, een Nederlands software bedrijf uit Gouda, en SAP Nederland zelf. 14 oktober krijgt FPM Solutions, een advies- en implementatiebureau dat meerdere SAP oplossingen aanbiedt aan zijn klanten, de kans om deelnemers te laten zien hoe ‘snel, simpel en realtime’ SAP BPC dashboards in elkaar gezet kunnen worden. Zo helpt het bureau uit Rotterdam de aanwezigen om optimaal rendement uit hun SAP BPC investering te halen.

Op 15 oktober worden er drie workshops georganiseerd. In het thema Human Resources zal Accenture Software een workshop verzorgen over HR Data Compliance: On-Premise en in de Cloud, waarin deelnemers een effectief controle model opzetten voor het managen van HR-Data. SUPERP is een IT-consultancy uit De Meern, Utrecht, die verschillende SAP(-gerelateerde) diensten aanbiedt. Op de laatste congresdag introduceert het bureau de LIZZAPP, waarmee ook gebruikers zonder kennis van SAPUI5 apps kunnen bouwen. Ook The Next View, die de VNSG Congres App ontwikkelde voor de 2015-editie, verzorgt deze dag een workshop, namelijk op het gebied van SAP HANA Cloud, het cloud-platform voor SAP-apps.

SAP specialisten leveren bijdrage aan VNSG Congres

Bovenop alle workshops en keynotes, vinden op het VNSG Congres ook de Eat & Meet lunches plaats, waar VNSG-leden kunnen lunchen met SAP-specialisten van hun keuze. De rest van het programma bestaat uit een grote verzameling van parallelsessies en masterclasses, verzorgd door in totaal tien organisaties uit het (IT-)consultancy en software landschap.