The Next View 1e OEM Partner voor SAP HANA Cloud

11 september 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

SAP-specialist The Next View is door SAP benoemd tot OEM Partner voor het SAP HANA Cloud Platform. Het ICT-implementatiebureau uit Den Bosch is volgens eigen zeggen de eerste partner in de EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) die deze titel mag dragen. 

Binnen zijn verschillende modules en platformen staat SAP een selecte groep bedrijven, de zogeheten Original Equipment Manufacturers (OEMs), toe om SAP technologie te gebruiken in hun eigen hard- of software. Daarnaast mogen zij hun eigen applicaties – op basis van het SAP raamwerk – bouwen. Deze applicaties mogen onder eigen naam op de markt gebracht of gelicensed worden aan klanten. Voorbeelden zijn medische apparatuur die SAP software aan boord heeft of boekhoudsoftware die gebruik maakt van SAP technologie voor het maken van dashboards. Gebruikers van deze applicaties hoeven verder niets te installeren en hoeven ook geen klant te zijn van SAP. 

SAP - Den Bosch

Recent kondigde de ERP-gigant aan dat zij het Nederlandse ICT-bureau The Next View als eerste OEM Partner heeft benoemd voor het SAP HANA Cloud Platform, SAP’s in-memory cloud omgeving die aangeboden wordt ‘as a service’. Als OEM Partner mag The Next View nu ook eigen apps - Smart Cloud Solutions - gaan ontwikkelen met dit platform. “Dit partnerschap stelt ons in de eerste plaats in staat om onze klanten nog veel beter te ondersteunen”, stelt Huub Waterval, Managing Director van The Next View. “Daarnaast helpt het ons bij het ontwikkelen van nieuwe, mooie, krachtige en vooral betaalbare zakelijke oplossingen die je leven een stuk makkelijker maken.”  

De eerste voorbeelden van dit soort apps zijn er al in de vorm van de SAP Events app en de VNSG Congres app. Ook ontwikkelde The Next View een innovatief crediteurendashboard in de cloud. “Dit partnerschap sluit nauw aan bij alles waar wij bij The Next View voor staan”, aldus Waterval. “Security, Cloud & Mobile Apps, Big Data, Innovatie; binnen het SAP HANA Cloud Platform komt alles samen.”

The Next View en SAP

Aan de totstandkoming van dit partnerschap is veel overleg met SAP voorafgegaan. Twan van den Broek, Technology Officer bij The Next View, was hier nauw bij betrokken. “We zijn nu in staat alle HANA Cloud Platform onderdelen, variërend van het development platform tot Mobile Services en zelfs HANA Cloud Integration afzonderlijk te gebruiken voor het ontwikkelen van oplossingen voor onze klanten. Dit is een veel beter alternatief voor specifieke oplossingen op het eigen SAP systeem. In plaats van dure licentie- en implementatiekosten, betalen klanten alleen voor wat ze daadwerkelijk nodig hebben in de vorm van een abonnement voor de gehele oplossing. Dus geen lastige discussies meer. Deze flexibiliteit van SAP helpt in onze ogen enorm bij het praktisch toepasbaar maken van nieuwe innovaties.”

Hans Schut, Senior Channel Sales Executive OEM bij SAP, laat in een reactie weten “blij te zijn” met de stap die The Next View gezet heeft. “Wij vinden het belangrijk dat juist de innovaties die met applicaties en software-oplossingen op het HANA Cloud Platform bereikt worden, nieuwe businessmodellen voor de SAP partner en zijn klanten genereren. Het SAP OEM team verheugt zich op de samenwerking.”