Nextview versnelt Europese ambities met 9 nieuwe kantoren

23 mei 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Eindhovense Nextview heeft stevige groeiplannen aangekondigd voor 2023. Zo zal de Salesforce-partner negen kantoren openen in vier Europese landen, waarmee het zijn huidige footprint meer dan verdubbelt.

Nextview is gespecialiseerd in Salesforce-technologieconsulting en -implementatiewerk. Het bedrijf telt 200 professionals in Nederland, Duitsland (waar het in 2020 organisch naar uitbreidde) en Tsjechië (waar het in 2022 van start ging door de overname van Mooza Inspire).

“In een wereld vol grote systeemintegratoren biedt Nextview klanten een partner die zich volledig toelegt op Salesforce. Voortbouwend op onze positionering en sterktes willen we uitgroeien tot een van de top 3 leidende Salesforce-boutiques ter wereld”, zegt CEO en oprichter Huub Waterval.

Nextview versnelt Europese ambities met 9 nieuwe kantoren

Die stevige ambitie wordt nu afgetrapt met de verdere uitbreiding binnen Europa. In Duitsland worden nieuwe kantoren opgetuigd in München, Düsseldorf, Hamburg en Berlijn. Verder zal in september een nieuw Design Thinking Center worden geopend in Frankfurt.

In Zweden opent Nextview een nieuw kantoor in Stockholm – de afgelopen twee jaar vloog het voor opdrachten in het land nog teams in. In Polen worden kantoren geopend in Lublin en Warschau, twee steden die een aantrekkelijke basis bieden voor talent voor de nearshore-activiteiten van Nextview. Tot slot zal voor de marktintrede in Zwitserland een nieuw kantoor worden geopend in Zürich.

Fysieke aanwezigheid

In een tijd waarin veel consultancykantoren het aantal kantoren terugschroeven – als een reactie op de opkomende hybride werkstrategieën (of vanuit kostenbesparingen) – kiest Nextview juist voor de tegenovergestelde richting.

“Er is echt een grote behoefte om weer bij elkaar te komen. Je alleen af en toe aansluiten bij een flexkantoor geeft niet het gevoel dat mensen er bij horen”, zegt Waterval.

Nextview werkt voor een breed scala aan opdrachtgevers, van multinationals als Santander, Mitsubishi, Canon en Randstad tot snelgroeiende middelgrote bedrijven en organisatie met private equity achter zich geschaard.

De aangekondigde groeiplannen volgen kort nadat Nextview door Salesforce werd benoemd tot een van zijn Strategic Partners voor het Europese continent. Salesforce bezit een klein belang in Nextview, via zijn Salesforce Ventures-dochter. 

Volgens een rapport van M&A-advieskantoor Equiteq lag de dealactiviteit in Salesforce-bedrijven tussen 2021 en 2022 op een recordniveau.