Salesforce-consultancy Nextview krijgt investering voor groei

03 juni 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nextview, een adviesbureau dat is gespecialiseerd in Salesforce-technologie, heeft een flinke kapitaalinjectie ontvangen om zijn groei te versnellen. 

Al jarenlang behoort Nextview tot een van de snelst groeiende bedrijven van ons land, en met het verkregen kapitaal van Salesforce Ventures heeft het bedrijf nu zijn vizier gericht op het uitbreiden van zijn dienstverlening binnen Noord-Europa. Huub Waterval, CEO en oprichter van Nextview: “We zijn ontzettend blij met de investering van Salesforce Ventures in Nextview. We werken al ruim tien jaar succesvol samen met Salesforce en zien deze investering als een eerbetoon.”

Focus op Salesforce

Nextview werd opgericht in 2009, destijds als een adviesbureau gespecialiseerd in SAP-diensten. Met de jaren heeft het bedrijf zijn focusgebied verlegd naar Salesforce, een van de snelst groeiende softwareaanbieders ter wereld.

Het Amerikaanse bedrijf werd opgericht in 1999, en heeft vandaag de dag een marktwaarde van meer dan $125 miljard. Bedrijven van overal ter wereld maken gebruik van Salesforce voor hun customer relationship management (CRM-)processen. 

Huub Waterval, CEO en oprichter van NextviewAngelique de Vries, Executive Vice President en General Manager Noord-Europa bij Salesforce, over waarom het bedrijf besloot om in het Nederlandse adviesbureau te investeren: “Nextview is uitgegroeid tot een echte specialist die anderen inspireert, van toonaangevende Nederlandse ondernemingen tot multinationals. Ons partnership kan een sterke meerwaarde leveren aan veel van onze wereldwijde klanten in Noord-Europa.”

Met het verkregen kapitaal zal het bedrijf eerst naar Duitsland uitbreiden, waarbij de lancering van een nieuw Design Thinking Center in Frankfurt am Main voor komend jaar staat gepland. Daarna zullen stappen worden gezet in andere Europese landen.

“We willen de toonaangevende Salesforce-expert worden in Noord-Europa op het gebied van design thinking en customer experience”, geeft Waterval aan. 

Nextview, een Platinum Salesforce Partner met zo’n 80 medewerkers in dienst, levert zijn diensten vanuit kantoren in Eindhoven en Amsterdam. Ook beschikt het in beide steden over een Design Thinking Center.

Eerder dit jaar werd Nextview erkend als een van Nederlands beste werkgevers van 2020.