Nextview opent 2de Design Thinking Center op Eindhoven High Tech Campus

12 december 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na de succesvolle opening in 2016 in Amsterdam van hun eerste Design Thinking Center, heeft design- en technologiebedrijf Nextview nu ook een tweede center geopend op de High Tech Campus in Eindhoven. Daarmee onderstreept het adviesbureau zijn kennis op het gebied van design thinking, in combinatie met hun expertise van SAP en Salesforce.

Nextview is een IT-consultancy die zich volledig toelegt op SAP-diensten. Het bedrijf ondersteunt SAP-implementaties, bouwt en levert SAP-oplossingen, is gespecialiseerd in SAP Big Data, SAP Cloud & Apps en SAP Security, en ondersteunt klanten met managed services. Nextview bedient groot zakelijke klanten in voornamelijk retail, banking, manufacturing, transportation en utilities. Tot het klantportfolio behoren onder andere ABN Amro, Facilicom, Royal HaskoningDHV, Swiss Sense, Prorail en Alliander.

De afgelopen jaren is Nextview, dat vorig jaar voortkwam uit de fusie tussen ICT adviesbedrijven The Next View en Salesforce-partner Beethree, snel gegroeid. Zo wist het bedrijf zes keer op rij een FD Gazelle in de wacht te slepen. Met meer dan honderd professionals behoort Nextview inmiddels tot de grotere adviesbedrijven specifiek gericht op technologie-consultancy en managed services. Sinds 2015 is het bureau zich steeds nadrukkelijker gaan positioneren als design thinking specialist voor de SAP wereld.

Nextview opent na Amsterdam ook een Design Thinking Center in Eindhoven

Design Thinking specialist

Design thinking is een aanpak die creativiteit en co-creatie centraal stelt bij het oplossen van complexe problemen. Deze iteratieve en creatieve projectaanpak levert klanten legio voordelen op. “Zo is het met design thinking mogelijk om binnen enkele dagen een basisontwerp van een nieuwe oplossing te ontwikkelen. Met Design thinking komt je veel sneller tot de essentie van het probleem. Dat resulteert weer in een heldere afkadering van zowel het probleem, de oplossing als de requirements”, zo gaf Oscar Mulders, Chief Design Officer Consulting Director Design Thinking bij Nextview destijds al aan. Ook wees hij op de toegevoegde waarde voor innovatie en R&D processen: “Design thinking stelt gebruikers centraal en is ideaal voor het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve oplossingen.”

Door de grote impact die design thinking kan hebben op advies- en implementatietrajecten, werd intertijd besloten om de aanpak als standaard component te integreren in zijn projectaanpak. “Technologie is vaak de oplossing voor een probleem, maar nooit het startpunt. Wij gebruiken design thinking om samen met onze klanten de beste oplossingsrichtingen te vinden”, liet Mulders weten. 

In navolging van hun toenemende focus op design thinking, werd in die periode ook het team van SAP gecertificeerde design thinking specialisten uitgebreid naar acht professionals, en werd in 2016 een eigen Design Thinking Center in Amsterdam geopend. Mulders zei toen over de opening van het center: “In een unieke, inspirerende omgeving kunnen onze klanten samen met onze experts samenwerken aan het ontwerpen van nieuwe, innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen.”

In het Design Thinking Center, dat een combinatie is van een innovatielab en een belevingsruimte, kunnen door middel van draaibare muren tal van verschillende ruimtes worden gecreëerd. De design thinking specialisten helpen klanten om de optimale oplossing voor hun vraagstuk te vinden. Hierbij wordt onder andere gewerkt met customer journeys, persona’s en prototypes. Sinds de opening in maart 2016 hebben er in Amsterdam meer dan 750 sessies plaatsgevonden.

“De High Tech Campus is de ideale locatie voor ons tweede Design thinking Center dankzij haar innovatieve karakter en de ligging in dé stad voor technologie, design en kennis.”
– Huub Waterval, CEO van Nextview

2de Design thinking Center in Eindhoven

Afgelopen week opende Nextview in gebouw 27 van de High Tech Campus in Eindhoven haar tweede Design thinking Center. Het ruim 1000 m2 grote center wordt tevens het nieuwe hoofdkantoor van Nextview voor het zuiden van Nederland én België. De High Tech Campus Eindhoven behoort tot de belangrijkste science parks van ons land, met in totaal meer dan 175 gevestigde bedrijven en instituten, meer dan 11.000 internationale onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemen.

Voor de vestiging in Eindhoven is de succesvolle opzet uit Amsterdam als uitgangspunt genomen. Omdat er de beschikking over ruim 80% meer vloeroppervlak is, biedt het Design thinking Center op de High Tech Campus nog een aantal extra’s. Zo is er een speciaal klaslokaal voor Nextview School, de opleidingstak waarin design thinking cursussen en Salesforce Administrator trainingen worden aangeboden. Ook is er de Plastic Whale Boardroom, een transparante ruimte volledig ingericht met Plastic Whale Circular Furniture: meubilair gemaakt van gerecycled Amsterdams grachtenplastic.

Innovatief karakter

Huub Waterval, CEO van Nextview, over het nieuwe center: “De High Tech Campus is de ideale locatie voor ons tweede Design thinking Center dankzij haar innovatieve karakter en de ligging in dé stad voor technologie, design en kennis. Het gebouw waarin wij ons vestigen kent al een rijke historie van innovaties, en wij hopen dit ook in de toekomst voort te kunnen zetten!”.

Cees Admiraal, Director Business Development van de High Tech Campus, voegt hier aan toe: “De komst van Nextview naar de Campus is geweldig. Dankzij hun Design thinking Center wordt HTC 27 een bruisend gebouw. In het ene deel kom je Huub tegen, die grote bedrijven dankzij design thinking veel innovatiever gaat maken. Aan de andere kant kom je innovatieve startups tegen, die ooit graag zo groot willen worden als die bedrijven die werken met Nextview. In het midden van het gebouw komen de twee uitersten elkaar tegen en kunnen ze van elkaar leren en samenwerken. Ik weet zeker dat daar mooie dingen uit gaan komen.”