The Next View zet groot in op Design Thinking aanpak

08 december 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

The Next View, een SAP specialist uit Den Bosch, zet groot in op Design Thinking, een aanpak die creativiteit en co-creatie centraal stelt bij het oplossen van complexe problemen. Het bedrijf heeft in de afgelopen periode zijn team van SAP gecertificeerde Design Thinking specialisten uitgebreid naar acht, daarnaast opent The Next View begin 2016 een eigen Design Thinking Center in Amsterdam.

Sinds de oprichting in 2009 heeft ICT-adviesbureau The Next View een sterke groei doorgemaakt. In 2013, 2014 en ook dit jaar werd het bedrijf door Het Financieele Dagblad benoemd tot een FD Gazelle, waarmee het bureau behoort tot een van de snelst groeiende bedrijven van ons land. The Next View telt momenteel een team van 35 adviseurs en ICT’ers, gespecialiseerd in SAP diensten en oplossingen op het gebied van Big Data, Cloud en Security.

Design Thinking, The Next View

Een van de pijlers waar The Next View zich in toenemende mate op richt is Design Thinking, een praktische methodiek om complexe problemen op te lossen en nieuwe, creatieve oplossingen voor zakelijke uitdagingen te vinden. Deze iteratieve en creatieve projectaanpak levert klanten volgens Oscar Mulders, Chief Design Officer van The Next View, legio voordelen op. “Zo is het met Design Thinking mogelijk om binnen enkele dagen een basisontwerp van een nieuwe oplossing te ontwikkelen. Met Design Thinking komt je veel sneller tot de essentie van het probleem. Dat resulteert weer in een heldere afkadering van zowel het probleem, de oplossing als de requirements.” Ook wijst hij op de toegevoegde waarde voor innovatie en R&D processen: “Design Thinking stelt gebruikers centraal en is ideaal voor het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve oplossingen.”

Door de grote impact die Design Thinking kan hebben op advies- en implementatietrajecten, heeft The Next View recent besloten om de aanpak als standaard component te integreren in zijn projectaanpak. “Technologie is vaak de oplossing voor een probleem, maar nooit het startpunt. Wij gebruiken Design Thinking om samen met onze klanten de beste oplossingsrichtingen te vinden.”

The Next View Design Thinking Center in Amsterdam

Om de juiste toepassing van Design Thinking in de praktijk te waarborgen heeft het bureau uit Den Bosch de afgelopen maanden fors geïnvesteerd in de kennis en expertise van zijn medewerkers. Inmiddels mogen acht medewerkers van The Next View zich door SAP gecertificeerde Design Thinking specialist noemen. Dat aantal zal de komende tijd nog verder stijgen, zegt Mulders, met als lange termijn doelstelling dat minimaal een op de drie medewerkers beschikt over een Design Thinking certificering.

Begin volgend jaar gaat The Next View nog een stap verder – dan opent het een eigen Design Thinking Center in Amsterdam. Mulders: “In een unieke, inspirerende omgeving kunnen onze klanten samen met onze experts samenwerken aan het ontwerpen van nieuwe, innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen.” Mulder sluit af: “Voor ons is Design Thinking een manier van leven geworden.”