SAP expert The Next View voor 3de jaar FD Gazelle

12 november 2015 Consultancy.nl 4 min. leestijd

The Next View mag zich opnieuw tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland rekenen. Op 24 november ontvangt de SAP dienstverlener uit Den Bosch een FD Gazellen Award, net als in 2013 en 2014. De feestelijke uitreiking zal plaatsvinden in het Grand Theatre in Breda.

The Next View werd in 2009 opgericht en heeft in de afgelopen zes jaar een sterke groei doorgemaakt. Inmiddels telt het bedrijf 35 werknemers die werken vanuit het kantoor aan de Amerikastraat in Den Bosch, pal naast het kantoor van SAP Nederland. De sterke groei van The Next View is niet onopgemerkt gebleven. In 2013 en 2014 werd het bedrijf door Het Financieele Dagblad benoemd tot een FD Gazelle, waarmee het bureau behoorde tot een van de snelst groeiende bedrijven van ons land*. Ook dit jaar heeft het ICT-bureau de schifting doorgemaakt en mag het zich voor het derde jaar op rij een FD Gazelle noemen.

FD Gazellen Awards

Huub Waterval, Managing Partner van The Next View, is trots op de prestatie. Gevraagd naar het succes van The Next View wijst Waterval op drie onderscheidende thema’s. Ten eerste, de heldere strategie en positionering van het bedrijf. De IT-dienstverlener is zich de voorbije jaren steeds meer op de SAP markt gaan richten, en vanuit een functioneel oogpunt focust The Next View zich vrijwel volledig op de thema’s SAP Big Data, SAP Cloud & Apps en SAP Security. Met een sterke klantpropositie en diepe industrie- en technische kennis, beschikt The Next View volgens Waterval over een unieke propositie.

Ook wijst hij op het innovatieve DNA van het bedrijf. “Als je naar onze cijfers kijkt zul je zien dat ruim 80% van onze omzet betrekking heeft op oplossingen die de afgelopen drie jaar op de markt gebracht zijn door SAP.” Door een sterke focus op innovatie vanuit het senior management, een bedrijfscultuur die het omarmen van nieuwe oplossingen stimuleert en door dedicated trainingsprogramma’s waarmee consultants op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, kan The Next View nieuwe oplossingen en klantvragen snel omzetten in een concreet dienstenaanbod. 

Vooruitkijkend zal The Next View binnenkort een eigen Design Thinking Center in Amsterdam openen. Met het Center wil het bureau zijn klanten betrekken bij het oplossen van complexe problemen en het genereren van nieuwe ideeën. “Technologie is vaak de oplossing voor een probleem, maar nooit het startpunt. Wij gebruiken Design Thinking om samen met onze klanten de beste oplossingsrichtingen te vinden. In ons eigen Design Thinking Center kunnen onze klanten samen met onze experts samenwerken aan het ontwerpen van nieuwe, innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen”, aldus Waterval. Tot slot refereert hij aan de manier waarop The Next View partnerships gebruikt om voorop te blijven lopen in de markt. “We zijn bijvoorbeeld de eerste OEM Partner voor het SAP HANA Cloud Platform. En we hebben drie SAP Recognized Expertise Partnerships voor Business Intelligence, SAP HANA en Enterprise Mobility.”

Huub Waterval, The Next View

Waterval sluit af: “Dat we nu voor het derde jaar op rij een FD Gazellen Award ontvangen, is voor mij een bevestiging van het feit dat onze aanpak werkt.” De uitreiking van de Brabantse FD Gazellen Awards 2015 vindt plaats op 24 november in het Grand Theatre aan het Van Coothplein in Breda.

Het FD is niet de enige partij die de groei van The Next View heeft opgemerkt. Vorige week maakte Port4Growth, een platform dat on- en offline ondernemers bij elkaar brengt om de groei van hun bedrijven te stimuleren, bekend dat de SAP specialist uit Den Bosch tot de finalisten behoort van zijn eigen groei competitie, de ‘High Growth Awards 2015.

* Bedrijven die genomineerd zijn voor een FD Gazellen Award worden door financieel specialisten van ABN Amro, Mazars en Het Financieele Dagblad doorgelicht. De experts baseren zich op zaken als omzetcijfers, jaarcijfers en betaalgedrag. Het hoofdcriterium is een omzetgroei van ten minste 20% gedurende drie aaneensluitende jaren.