Nextview breidt uit naar Oost-Europa met overname Mooza Inspire

16 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Salesforce-partner Nextview heeft zijn vleugels uitgeslagen naar Oost-Europa met de overname van branchegenoot Mooza Inspire.

Het van oorsprong Tsjechische Mooza Inspire werd in 2017 opgericht in Praag. Net als Nextview richt het bedrijf zich op Salesforce-consulting en -implementatiewerk. Mooza Inspire telt vandaag de dag ongeveer 50 professionals, werkzaam vanuit kantoren in Tsjechië en Polen.

Met de toevoeging van Mooza Inspire krijgt Nextview toegang tot de snelgroeiende markt voor Salesforce-diensten in Oost-Europa. Daarnaast haalt het–  ook niet onbelangrijk in de huidige krappe arbeidsmarkt voor IT-professionals – een team vol talenten aan boord.

Nextview breidt uit naar Oost-Europa met overname Mooza Inspire

Het team van Nextview groeit door de toevoeging uit tot meer dan 200 werknemers en de omzet klimt naar ruim €22 miljoen. “In drie jaar tijd is onze omzet verviervoudigd”, zegt CEO Huub Waterval. Ook voor de komende jaren wil het bedrijf uit Eindhoven (gesteund door investeerders NIBC Investment Partners en Salesforce Ventures) blijven groeien.

De overname vindt plaats in een tijd waarin de vraag naar Salesforce-dienstverlening flink toeneemt. Geheel verrassend is dat niet, wetende dat de omzet van Salesforce zelf is geëxplodeerd van ruim $4 miljard in 2014 naar meer dan $26 miljard nu. Alle organisaties die Salesforce-systemen gebruiken hebben advies en/of ondersteuning nodig, waarbij deze diensten worden meestal extern worden ingekocht.

Dit biedt kansen voor grote partijen in de markt zoals de Big Four, Accenture en Merkle. Dergelijke bedrijven zijn volop bezig met het uitbouwen van hun Salesforce-praktijken. En ook strategieconsultant McKinsey & Company roert zich meer in meer in het segment. Eerder dit jaar nam het Amerikaanse strategiekantoor een grote Salesforce-partner uit Spanje over.