Nextview trekt investeerder aan en geeft alle medewerkers aandelen

31 januari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Salesforce-consultancybureau Nextview Consulting heeft zijn tweede investeerder aan boord gehaald. Samen met NIBC Investment Partners zet het bureau vaart achter zijn Europese uitbreidingsplannen. Tegelijk met de nieuwe investeerder heeft Nextview Consulting zijn medewerkers ook gelijk mini-aandeelhouders gemaakt.

Nextview Consulting werd opgericht in 2009 en is met meer dan 150 experts een van de grotere Salesforce-adviesbureaus in de Benelux. Het bedrijf bedient vooral klanten in Nederland en België, en heeft ook een klein aantal opdrachtgevers in Duitsland.

Met NIBC Investment Partners aan boord “kunnen we onze Europese groeiambities versnellen”, laat Huub Waterval weten, de oprichter en CEO van Nextview Consulting.

Nextview trekt investeerder aan

“Onze eerste stap is het opschalen van onze groei in Duitsland, zodat we aan nog meer klanten onze hoogwaardige digitale transformatie kunnen aanbieden”, vertelt Waterval. Zo zal Nextview Consulting nieuwe professionals toevoegen aan zijn Duitse teams en zal het zijn Design Thinking Centers-concept verder uitrollen naar nieuwe hubs in Frankfurt, München en Hamburg.

Duitsland biedt perspectief

Volgens data van analistenbureau ISG is de Duitse Salesforce-adviesmarkt een van de meest veelbelovende markten binnen Europa. “Een toenemend aantal bedrijven omarmt Salesforce Software-as-a-Service (Saas)-oplossingen en wendt zich tot het ecosysteem van experts om hulp te krijgen bij het implementeren daarvan”, legt Andrea Spiegelhoff uit, een expert bij ISG in Duitsland.

“De CRM-markt was al een tijd hard aan het groeien”, aldus Waterval, die aangeeft dat hij verwacht dat het momentum de komende jaren verder zal toenemen “door trends in digitalisering en natuurlijk de coronamaatregelen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven hun klantcontacten moeten optimaliseren en digitaliseren.”

Naast dat dit verdere kansen biedt voor specialisten als Nextview Consulting, is de Duitse markt meer gefragmenteerd dan andere volwassen markten. Dat betekent dat naast de diverse grote namen in dit domein (denk aan Accenture, de Big Four, et cetera) “voldoende ruimte” bestaat voor andere spelers om zichzelf te positioneren en te onderscheiden.

Europese groei

Met ondersteuning van NIBC Investment Partners en Salesforce Ventures (dat reeds in de zomer van 2020 groeikapitaal verstrekte) wil Nextview Consulting inspelen op dit potentieel, om vervolgens ook naar andere Europese markten verder uit te breiden.

“Nextview heeft een indrukwekkende staat van dienst in het ondersteunen en begeleiden van zakelijke klanten in hun digitale transformatie en infrastructuur”, stelt Frans van der Harst, directeur en hoofd van NIBC Investment Partners. “Het verheugt ons om ze in Nederland, Duitsland en natuurlijk de rest van Europa te zien groeien.”

“We zijn er trots op om met Nextview samen te werken en kijken ernaar uit hen te ondersteunen waar we kunnen”, voegt hij toe.

Elke werknemer aandeelhouder

Tegelijk met het aantrekken van de nieuwe investeerder heeft het managementteam van Nextview Consulting ook een aandeelhoudersmodel voor werknemers geïntroduceerd. “Ik vind dat iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van het bedrijf daarin moet delen”, legt Waterval uit.

De stap is in lijn met de maatschappelijke ambities van Nextview Consulting, dat sinds 2017 een gecertificeerde B Corp is. Vanuit die certificering werkt het bureau aan zijn positieve impact op vijf gebieden: werknemers, klanten, leveranciers, maatschappij en milieu.

Financiële details rondom de investering van NIBC Investment Partners zijn niet bekendgemaakt. Volgend op de deal zullen in elk geval NIBC Investment Partners, Salesforce Ventures en de werknemers van het kantoor minderheidsaandeelhouders zijn. De overige aandelen zijn in handen van het managementteam.