Nextview wordt services partner van communicatieplatform Slack

05 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Bedrijfscommunicatieplatform Slack heeft adviesbureau Nextview benoemd tot een van zijn Services Partners binnen Europa.

Slack is een van ’s werelds meest gebruikte platforms voor zakelijke communicatie binnen organisaties. Volgens recente data van moederonderneming Salesforce telt Slack momenteel bijna 15 miljoen gebruikers wereldwijd, waarbij een groeiend aantal organisaties het platform inzet om hun teamwerk en communicatie te stroomlijnen.

Organisaties die gebruikmaken van Slack worden ondersteund door een selecte groep van zogeheten ‘Services Partners’ – vooral bestaande uit adviesbureaus die “Slack-gebruikers helpen om het meeste uit de technologie te halen”. In Europa geniet een selecte groep van bureaus de officiële partnerstatus. Tot deze exclusieve groep mag zich sinds kort ook het in Nederland gevestigde en in Salesforce-technologie gespecialiseerde Nextview rekenen.

Nextview wordt services partner van communicatieplatform Slack

Niek Bachman, Slack Alliance Manager bij Nextview, stelt dat Nextview goed is uitgerust om Slack voor zijn klanten te implementeren, daarbij gebruikmakend van een design-gedreven aanpak: “Onze aanpak maakt het verschil. Samen met onze klanten ontwerpen we de structuren achter de tools die we implementeren. Door te focussen op het menselijke aspect, het proces en de technologie zorgen we ervoor dat we één naadloze ervaring creëren voor de eindgebruikers.”

Nextview (dat ongeveer 100 professionals telt) heeft inmiddels een groot team van getrainde en gecertificeerde business consultants, technische consultants en projectmanagers klaarstaan om zijn Slack-dienstverlening te gaan leveren. “In de komende 12 maanden zullen we al onze consultants trainen in het leveren van Slack-technologie en -diensten”, aldus Bachman.

Volgens Nextview-manager kan Slack in 2022 opnieuw een goed jaar tegemoet zien. In het afgelopen jaar groeide het platform sterk door de wereldwijde versnelling naar meer digitale manieren van werken, hoofdzakelijk als gevolg van de coronacrisis.

Bachman prijst het Slack-platform en de sterke concurrentiepositie die het inneemt in de markt: “Slack biedt een rijkere ervaring in vergelijking tot andere samenwerkingsplatformen”, geeft hij aan. “Slack is ook veel meer bedrijfsgericht. Het maakt een indrukwekkende mate van integratie met de rest van je workstream mogelijk, waardoor processen en structuren binnen een organisatie verder worden geoptimaliseerd. De extra apps en workflows zijn uniek, net als de beveiligingsfuncties.”

Andere Services Partners van Slack zijn onder meer Adaptavist, Rainmaker en ABeam Consulting. De Amerikaanse technologiegigant lanceerde zijn Services Partner-programma in 2019, naast zijn Technology Partner-programma.