TWST breidt partnerteam uit met Anja Ringerwöle

22 september 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vanaf 1 september heeft Anja Ringerwöle zich als vennoot verbonden aan adviesbureau TWST. Ringerwöle werkte onder meer ruim negen jaar bij Hay Group – in haar laatste rol als Managing Consultant en Sector Leader FMCG & Retail – en vervulde de afgelopen jaren diverse (ad interim) managementrollen bij diverse organisaties, onder meer vanuit InContext Consultancy Group en What If Consultancy.

Anja Ringerwöle is een professional met ruim zestien jaar ervaring, onder meer op het gebied van strategie ontwikkeling en realisatie, leiderschapsontwikkeling, performance management, organisatieontwikkeling en cultuur- en gedragsverandering. Na het behalen van een Bachelor in Hotel Management aan de Hogeschool Leeuwarden besloot ze een jaar aan de slag te gaan als Accountmanager bij Friesland Bank. Drie jaar later behaalde zij haar MBA aan de Universiteit van Groningen*.

TWST Anja Ringerwöle

Hierna startte sloot ze zich aan bij management en HR consultancybureau Hay Group, waar ze ruim tien jaar werkte, eerst als Consultant en in haar laatste rol als Sector Leader/Managing Consultant FMCG & Retail. In deze managementrol was Ringerwöle verantwoordelijk voor relatieontwikkeling en het aansturen van projectteams, en begaf zij zich op het snijvlak van verandermanagement, performanceverbetering, organisatieontwikkeling en HR vraagstukken.

Na Hay Group volgden bijna vier jaar bij omroep RTL Nederland als Manager Human Resources, waar ze verantwoordelijk was voor het HR beleid en zich bezighield met change management, organisatieontwikkeling en talent management. Ook maakte Ringerwöle deel uit van het Management Team van RTL. Eind 2011 sloot Ringerwöle zich aan bij InContext Consultancy Group. Als Managing Consultant (en directeur) ondersteunde ze uiteenlopende bedrijven bij verandertrajecten, vooral opdrachtgevers binnen Europa, de VS, China en Singapore. Begin 2014 besloot ze om op eigen benen te staan, en richtte ze organisatieadviesbureau What If Consultancy op, waar haar focus lag op executive coaching, management development en verandermanagement.

Onlangs was het tijd voor een nieuwe uitdaging en sloot Ringerwöle zich begin september aan bij TWST, als nieuwe vennoot. Het organisatieadviesbureau uit Naarden helpt bestuurders en leidinggevenden bij het oplossen van complexe en taaie vraagstukken en is naar eigen zeggen gespecialiseerd is in het verbeteren van de commerciële slagkracht van bedrijven en het verbeteren van de effectiviteit van dienstverlening. “Onze adviseurs delen de passie om een cultuur van verbeteren bij klanten achter te laten, als de resultaten zijn bereikt. TWST heeft een innovatieve adviesaanpak: systemisch, in actie, in het werk”, aldus TWST medeoprichter Dictus Nicolai. Het bureau werkt voornamelijk voor grote corporates en zakelijke dienstverleners waaronder advocaten, accountants en IT organisaties.
Dictus Nicolai, Huib Ribbens, Tamira Nicolai- van Vught, Simon van der Veer en Robert Oskam
Met de toetreding van Ringerwöle groeit het partnerteam van TWST naar zes vennoten: naast Ringerwöle en Robert Oskam zijn dit TWST medeoprichters Dictus Nicolai, Huib Ribbens, Tamira Nicolai-van Vught en Simon van der Veer. Ringerwöle zal in haar nieuwe rol haar ruime expertise op het snijvlak van strategie, leiderschap, teamontwikkeling en executive coaching gaan inzetten bij TWST. Collega en mede-eigenaar Simon van der Veer is vol lof over zijn nieuwe collega en stelt onder andere: “Als je met Anja werkt krijg je daarmee als vanzelfsprekend een nieuwe dynamiek, die je veel verwondering, inzichten en positieve beweging gaat opleveren.”

Gedurende haar loopbaan volgde Anja Ringerwöle opleidingsprogramma’s bij diverse business schools, waaronder Bertelsmann University, INSEAD en IMD Business School.