Alfa F&O begeleidt overname van Bosgraaf door Dero

03 september 2015 Consultancy.nl

Automatiserings-specialist Dero Holding uit Nieuw Vennep is recent mede-eigenaar geworden van de Bosgraaf Group uit Joure. Door de overname telt het gecombineerde bedrijf ruim 70 medewerkers.

Dero is gespecialiseerd in het automatiseren van productieprocessen door middel van het custom made toepassen van industriële robots. Het bedrijf uit Nieuw Vennep richt zich vooral op het ontwikkelen en bouwen van speciale (rand)apparatuur voor interne logistieke-en handlingsproblemen. Het bedrijf opereert vanuit drie business units: DERO, ELTEN en DERO ELTEN Service.

In lijn met zijn strategie voor de komende jaren, waarbij het uitbouwen van de dienstenportefeuille en het creëren van meer schaal centraal staat, heeft het management van Dero besloten om branchegenoot Bosgraaf Group over te nemen, een Fries bedrijf gespecialiseerd in systemen voor kaas en convenience. Maro Dedel, Directeur van DERO Holding, toont zich verheugd met de overname en laat weten dat met de deal Bosgraaf in één klap de beoogde verbreding van de productportfolio en de benodigde uitbreiding bereikt. “Wij willen onze relaties een compleet pakket bieden op het gebied van robotics, kaasbehandeling, -handling en -verwerking. Om op deze onderdelen het gewenste specialisme te kunnen bieden, hebben wij omvang nodig.”

Overname van Bosgraaf door Dero

De twee partners zijn geen onbekenden van elkaar. Dero en Bosgraaf werkten al enige tijd intensief samen aan bepaalde projecten en ontwikkelingen. “We kennen elkaar reeds jaren en hebben elkaars ontwikkelingen altijd op de voet gevolgd,” aldus Dedel.

De overname biedt Dero, naast schaal, ook de mogelijkheid om zijn expertise uit te breiden. “De leveringsprogrammaʼs van beide bedrijven zijn deels overlappend en deels aanvullend op elkaar. Met deze overname voegen wij een grote hoeveelheid technische kennis aan onze competenties toe. Wij willen onze klanten een compleet pakket bieden, daar is veelzijdige en specialistische kennis voor nodig. Hoe meer specialisten we in huis hebben, des te beter kunnen we invulling geven aan onze diensten.”

De transactie – financiële gegevens zijn niet bekendgemaakt – werd begeleid door verschillende dealmakers. Dero werd bijgestaan door Christiaan Buis (projectleider/jurist) en Matthijs van Dorssen (fiscaal specialist) van Alfa Fusies en Overnames, daarnaast was Dedel zelf ook betrokken bij het dealteam. Verkoper Bosgraaf werd geadviseerd door Gert van Heuvelen.

Maro Dedel, Christiaan Buis, Matthijs van Dorssen, Gert van Heuvelen

“One plus one makes three, met deze insteek hebben betrokken partijen gewerkt aan deze transactie waardoor een belangrijke en toonaangevende speler, met specialistische kennis aangaande de productieautomatisering/robotics, in de food-industrie is ontstaan,” zegt Buis in een reactie op de transactie.

Na de overname tellen de bedrijven gezamenlijk ruim 70 medewerkers, werkzaam vanuit de drie vestigingen in Barneveld, Joure en Nieuw Vennep.

Nieuws