Quint Academy lanceert Lean IT Foundation e-learning

21 juli 2015 Consultancy.nl

Quint Wellington Redwood heeft haar Lean IT-opleidingsaanbod uitgebreid met het e-learning programma ‘Lean IT Foundation’. Met de online leermodule, die geaccrediteerd is door de Lean IT Association, kunnen professionals op een tijd- en kostenbesparende wijze een Lean IT-training volgen.

Om de efficiëntie en wendbaarheid (agility) van IT-operaties te verbeteren, omarmen IT-afdelingen de afgelopen jaren steeds vaker lean management technieken. Om hun werknemers te voorzien van de meest actuele kennis en inzichten op het gebied van Lean IT, wenden zij zich veelal tot gespecialiseerde training- en opleidingsbureaus.

Een van de gerenommeerde opleiders op het gebied van Lean Management en Lean IT is Quint Academy, de trainingspraktijk van Quint Wellington Redwood, een consultancybureau uit Amstelveen. Quint Academy leidt wereldwijd elk jaar ruim 30.000 professionals op, met een focus op onderwerpen op het snijvlak van business, operations en IT strategie.

Lean IT Foundation

Lean IT
Vorige week maakte Quint Academy bekend een nieuwe module aan zijn Lean curriculum te hebben toegevoegd: het e-learning programma ‘Lean IT Foundation’. Met dit nieuwe trainingsaanbod speelt Quint Academy in op de trend dat professionals steeds vaker online, en wanneer het hen uitkomt, trainingen willen volgen. Daarnaast komt de nieuwe module ook tegemoet aan de groeiende trend richting gemengde leermodules. “We zijn zeer verheugd dat we als eerste geaccrediteerde opleidingsorganisatie ter wereld deze tijd- en kostenbesparende e-learning kunnen aanbieden en de wereldwijde standaard voor Lean IT op deze wijze verder kunnen verspreiden. Deze e-learning biedt deelnemers een unieke kans om te worden opgeleid en gecertificeerd volgens de nieuwe Lean IT-standaard die door LITA* is opgesteld”, aldus Maurice Boon, CEO van Quint.

De e-learningtraining is ontwikkeld om deelnemers een gedegen inzicht te verschaffen in de belangrijkste concepten van Lean IT en hen de vaardigheden aan te reiken die nodig zijn om Lean transformaties te kunnen sturen, ondersteunen en begeleiden. Deze interactieve cursus, waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse media, biedt deelnemers een inleiding in de Lean methodiek en in de wijze waarop verbeteringen in organisaties kunnen worden doorgevoerd door de aandacht te richten op de waardestroom en het voorkomen van verspilling. Bij succesvolle afronding van de training krijgen deelnemers het Lean IT Foundation-certificaat uitgereikt.

Summer of Learning

Afgelopen maand schreef Consultancy.nl al over ‘Summer of Learning’, een initiatief van Quint Academy dat managers en professionals de mogelijkheid biedt om deze zomer een breed spectrum aan trainingen en masterclasses te volgen. 

* LITA, de ‘Lean IT Association’, werd in maart van dit jaar opgericht door een consortium van zes bedrijven – APMG, EXIN, PEOPLECERT, Pink Elephant, Quint Wellington Redwood en ITpreneurs. Doel van de non-profitorganisatie is om bij te dragen aan de verdere professionalisering van het Lean IT vakgebied door de ontwikkeling van standaarden, het doen van onderzoek en het beheren van een certificeringsstandaard.

Nieuws