Kracht van eenvoud centraal tijdens Finext WakeUp!

18 juni 2015 Consultancy.nl

Vandaag vindt Finext Wake Up! 2015 plaats, een jaarlijks congres georganiseerd door financieel adviesbureau Finext. Tijdens de alweer 9de editie van het evenement zal het centrale thema ‘de kracht van eenvoud’ zijn, en doen bezoekers inspiratie op, waarmee zij hun organisatie en processen eenvoudiger kunnen maken.

Het is een bekend probleem binnen het bedrijfsleven. Mensen dragen goede innovatieve ideeën aan, om uiteindelijk vast te stellen dat deze niet gerealiseerd worden. De reden? Vaak bloeden deze dood in regelgeving, procedures en complexititeit. Veelal is een organisatie niet wendbaar en ondernemend genoeg om de ideeën om te zetten, vanwege ingesleten denkpatronen binnen de organisaties, die niet doorbroken kunnen worden en vooruitgang belemmeren.

Finext WakeUp!
Het evenement Finext Wake Up! dat vandaag in Amsterdam plaatsvindt (in evenementenlocatie Undercurrent), springt in op dit bekende probleem en neemt bezoekers mee in het centrale thema van dit jaar: ‘de kracht van eenvoud’. Finext WakeUp! zal een combinatie zijn van inspirerende sprekers en dialoog, waarin voorbeelden van – in eenvoud – innovatieve organisaties in de dagelijkse praktijk worden uitgelicht.

Finext Wake Up!

Initiatiefnemer en naamgever van het evenement is financieel adviesbureau Finext, dat ieder jaar – dit jaar voor de negende keer – het congres organiseert voor klanten en relaties. “Wij zijn ervan overtuigd dat eenvoud echt werkt. Eenvoud versnelt, verbetert de bedrijfsvoering en maakt organisaties wendbaar. Het reduceren van complexiteit brengt de financiële professional terug bij de essentie”, aldus Finext over het centrale thema van dit jaar.

Finext heeft ook dit jaar weer diverse sprekers uitgenodigd voor Finext WakeUp! Een kort overzicht van de sprekers en hun inhoudelijke bijdragen:

Inzichten en inspiratie
Menno Lanting, ondernemer, auteur en adviseur, zal vertellen hoe grote organisaties kunnen leren van beginnende organisaties die zich snel ontwikkelen. Hij interviewde 100 innovatieve ondernemers om een beeld te krijgen van wendbaar werken in de 21ste eeuw. Paul Haarhuis, ex proftennisser, gaat in op thema’s als samenwerken en presteren onder druk en geeft voorbeelden van hoe dit van toepassing is op het bedrijfsleven – en wat de kracht van eenvoud daarin is. Rens de Jong, dagvoorzitter van Finext WakeUp! – en gespecialiseerd in thema’s als innovatie, duurzaamheid, en human capital – zal daarbij ideeën aan Paul Haarhuis en het publiek ontlokken. De Jong: “Ik wil andere mensen bewust laten zijn van hun eigen ingesleten manieren om naar problemen te kijken. En wellicht – heel misschien – verandert er daadwerkelijk iets”, licht De Jong toe.

Rens de Jong - Paul Haarhuis en Menno Lanting

Eenvoud in de praktijk
In het tweede deel van het programma delen panelleden Annemieke Lorteije (DSM Sinochem Pharmaceuticals), Hans Triep (ING Bank Nederland) en Erik van Deuren (Hallo Muziek) de succesfactoren en uitdagingen van eenvoud in de praktijk. Richard Engelfriet, auteur, columnist en spreker over ondermeer netwerken, communicatie en ondernemerschap, zal tenslotte uitleggen hoe eenvoudig oplossingen voor complexe problemen kunnen zijn.

Finext Wake Up! vindt op 18 juni plaats in Undercurrent

Tenslotte kunnen bezoekers aan het einde van de dag, onder het genot van een drankje en een hapje, met elkaar netwerken en hun inzichten met elkaar delen.

Nieuws

Meer nieuws over