Finext host Project Portfolio Management evenement

18 oktober 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 29 oktober 2015 organiseert Finext een Rondetafelsessie rondom Project Portfolio Management (PPM). Diverse sprekers uit het projectmanagement vakgebied zullen aanwezig zijn en hun expertise met de bezoekers delen. Namens Finext nemen Frank Fondse en Jan Dirk Hogendoorn deel aan de dialoog, beiden specialisten op het gebied van PPM en value-based werken.

Ieder jaar gaan miljarden verloren binnen zowel de publieke als private sector door het falen van grootschalige IT-programma’s en projecten. Vooral mislukte projecten bij de overheid kwamen de laatste jaren vaak in het nieuws. Een parlementaire onderzoekscommissie ICT-projecten bij de overheid (TCICT), onder leiding van Tweede Kamer lid Ton Elias, deed de afgelopen drie jaar onderzoek en stelde keer op keer dat het Rijk blijft falen als het gaat om het beheersen van de IT projecten.

Finext

Project Portfolio Management
Een van de raamwerken dat een oplossing biedt voor het beheersbaar houden van dergelijke (grootschalige IT-) projecten is de toepassing van Project Portfolio Management (PPM). In het kort is het doel van PPM te zorgen dat zowel de goede projecten en programma’s worden gedaan als dat projecten en programma’s goed worden gedaan. Finext, een financieel specialist uit Voorburg, omschrijft PPM als volgt: “Project portfolio management gaat om het doen van de juiste dingen, door strategie en business doelstellingen te vertalen naar de juiste investeringen. Het daadwerkelijk realiseren van de business doelstellingen is essentieel voor een succesvolle onderneming.”

Rondetafel sessie Finext
Om professionals (zoals project- en programmamanagers) nieuwe inspiratie over het vakgebied te laten opdoen en hen te voorzien van actuele inzichten en best practices rondom Project Portfolio Management, organiseert Finext op 29 oktober 2015 de ‘Rondetafel Project Portfolio Management in hun kantoor in Voorburg. Vanuit het financieel adviesbureau zullen Frank Fondse en Jan Dirk Hogendoorn hun expertise delen met de aanwezige professionals. Beiden zijn gespecialiseerd op het gebied van PPM en value-based werken.

Finext legt uit dat organisaties door middel van PPM een goede basis kunnen leggen voor succesvolle projecten: “Met behulp van best practices en de juiste tooling is de basis op orde (de techniek),” om daaraan toe te voegen: “maar in de praktijk blijkt dit nog geen garantie voor succes.”

Finext

Vandaar dat Finext in de rondetafelsessie een laag dieper gaat dan alleen de theorie van PPM: “Geïnspireerd door Value-based Project Management zijn we er van overtuigd dat -ook voor portfolio management- de sleutel tot succes ligt in mechanismen om flexibel te kunnen omgaan met complexiteit en onduidelijkheid. In deze ronde tafel gaan we daarom niet alleen in op de techniek, maar kijken we ook naar de beschikbare interventies om resultaat te borgen.”