Rik van Terwisga sectorleider Water bij Ecorys

09 april 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Ecorys heeft het team versterkt met Rik van Terwisga. De ervaren consultant en bestuurder in de watersector gaat aan de slag als sectorleider Water, Milieu & Regionale Economie.

Rik van Terwisga heeft meer dan dertig jaar ervaring in de adviesbranche. Hij begon zijn loopbaan in 1994 bij Twynstra Gudde, waar hij tot 2008 werkzaam bleef. Van Terwisga groeide uit tot bestuurslid van het organisatieadviesbureau, daarnaast bekleedde hij een bestuursfunctie bij de Raad van Organisatie-Adviesbureaus (ROA), de branchevereniging van adviesbureaus in ons land*. De afgelopen jaren was Van Terwisga werkzaam als bestuursvoorzitter van drinkwaterbedrijf Vitens en als ad interim directeur Water bij het technisch adviesbureau Tauw.

Afgelopen maand heeft hij zich verbonden aan Ecorys, een Nederlands onderzoeks- en adviesbureau met een wereldwijd netwerk. Ecorys heeft circa 350 consultants in dienst verspreid over 12 landen, en meer dan 150 geassocieerde freelance experts die op project basis worden ingezet. Bij het bureau zal Van Terwisga zich vooral richten op strategische vraagstukken en verandertrajecten in de sectoren water en regionale economie, zowel in Nederland als internationaal.

Rik van Terwisga - Ecorys

Viek Verdult, algemeen directeur van Ecorys, laat weten “bijzonder blij” te zijn met de komst van Van Terwisga. “Hij heeft een brede en relevante ervaring. Hij kent de consultancywereld als adviseur op top-niveau op diverse terreinen waar Ecorys actief is. Tegelijkertijd kent hij ook uit eigen ervaring de vraagstukken waar het management mee worstelt. Zijn brede inzetbaarheid past goed bij het profiel van Ecorys. Met hem in de positie van aanvoerder van het team Water, Milieu & Regionale Economie is Ecorys nog beter in staat haar klanten te bedienen. Een echte aanwinst”, aldus Verdult.

Van Terwisga over zijn aanstelling: “Ecorys is een gerenommeerd, wereldwijd opererend adviesbureau, dat op basis van onderzoek en feiten overheden, semi-publieke organisaties en bedrijven ondersteunt bij complexe afwegingen. Mijn ervaring als consultant en bestuurder in de wereld van advies, gezondheidszorg en water sluit daar goed bij aan. Ik vind het een fantastische uitdaging om samen met de vele professionals van Ecorys te werken aan een verdere uitbouw van deze activiteiten.”

* De Nederlandse tegenhanger van de Association of Management Consultancy Firms (AMCF) in de VS, of de Management Consultancies Association (MCA) in het Verenigd Koninkrijk.