Mitopics draagt bij aan Contract Management Dag

12 maart 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vandaag vindt de derde editie van de jaarlijkse Contract Management Dag plaats. IT consultancybureau Mitopics houdt op deze dag twee workshops rondom de informatievoorziening bij contractmanagement en de beschikbare IT-oplossingen daarbij. Daarnaast delen diverse bedrijven hun best practices.

Contract Management Dag
Het belang van contract- en leveranciers- management is groeiende, tegelijkertijd heeft het vak te maken met grote veranderingen in het landschap, waaronder digitalisering. Om het vakgebied verder te ontwikkelen en te professionaliseren wil NEVI kennis, expertise en het netwerk rond contract- en leveranciersmanagement bundelen. Vanuit die ambitie organiseert de inkooporganisatie samen met Crics, een aanbieder van online contractmanagement software, de Contract Management Dag 2015. 

Mitopics draagt bij aan Contract Management Dag


Tijdens het evenement, dat vandaag plaatsvindt in de Supernova in Utrecht, delen diverse organisaties hun best practices en kennis rondom contractmanagement met elkaar in diverse workshops. Deelnemende bedrijven zijn onder meer Heineken, Rabobank, Gemeente Gooi en Vechtstreek, VGZ, UWV, NVDO en Mitopics. Dagvoorzitter van het evenement is  Prof. dr. Frank Rozemeijer, NEVI-hoogleraar Purchasing and Supply Management aan de Universiteit van Maastricht.

Mitopics
In samenwerking met NEVI heeft Mitopics, een IT-adviesbureau uit Gouda, in 2014 een onderzoek gedaan naar gebruik en mogelijkheden van software tooling bij contractmanagement. De resultaten zijn zo interessant bevonden dat Mitopics besloot om samen met software leveranciers hierover van gedachten te wisselen. Tijdens de Contract Management Dag gaat Mitopics in de interactieve workshop, getiteld ‘Van registreren naar ook signaleren; meten van contractperformance’, aan de hand van het onderzoek en diverse praktijkvoorbeelden in op diverse vragen:
- Welke uitdagingen zien we om de contractmanagement functie verder volwassen te laten worden?
- Welke doelen worden beoogd met investeringen in tooling en worden deze gehaald?
- Hoe om te gaan met vaststellen, administratie en meten van KPI’s per contract/leverancier?
- Welke software ondersteuning wordt gevraagd en welke wordt geboden?