Jongste Arthur D. Little partner ooit CEO van Nordics

06 maart 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Arthur D. Little heeft Petter Kilefors – de jongste partner ooit van de wereldwijd operende management consultancy – benoemd als de nieuwe Managing Partner voor zijn operaties in Scandinavië. Kilefors volgt Bo Lenerius op, die de afgelopen vijftien jaar leiding gaf aan Arthur D. Little Nordics.

Petter Kilefors sloot zich in 1997 bij Arthur D. Little aan, nadat hij zijn mastergraad had behaald in Economics aan de Stockholm School of Economics (SSE) en de Rotterdam School of Manament (RSM). Binnen het consultancybureau drong hij in recordtijd door tot de hogere rangen, en werd op 28-jarige leeftijd benoemd tot partner – een tot nu toe ongeëvenaarde prestatie binnen ADL. Sinds 2007 bekleedt Kilefors de rol van hoofd van de Strategy & Organisation, Private Equity en Corporote Finance Practice van Arthur D. Little. Zijn focus ligt op strategie & organisatie, het geven van financieel advies aan private equity en industriële investeerders (waaronder due dilligenge, waardering, strategie, verandermanagement, post-fusie integratie) en governance-gerelateerde vraagstukken. Vanuit een sectorfocus richt Kilefors zich op de telecom-, media-, zorg- en publieke sectoren.

Petter Kilefors - Arthur D Little

Kilefors volgt Bo Lenerius op, die vanuit zijn basis in Gotenburg, Zweden, 15 jaar Arthur D. Little’s Nordic regio heeft geleid. "Petter is een uitzonderlijke adviseur met diepgaande kennis in strategie, innovatie en corporate governance vraagstukken. Ik kijk uit naar de voortzetting van onze samenwerking", reageert Lenerius op de benoeming. Het nieuwe regiohoofd heeft twee voornaamste doelstellingen meegekregen: het uitbreiden van de footprint van ADL in de regio, en het verder versterken van de kwaliteit van de dienstverlening en marktreputatie van het bureau.

In reactie op zijn benoeming zegt Kilefors dat hij “enthousiast is de rol over te nemen in een opwindende periode”, en voegt daaraan toe: “Bedrijven in Scandinavië zijn steeds meer op zoek naar adviseurs van hoge kwaliteit, die zowel strategische als innovatie vraagstukken beheersen, ten einde hun concurrentievermogen, groei en efficiency te verhogen.” 

Global Board of Directors
Lenerius blijft in dienst van het consultancybureau en zal een integraal onderdeel van het Nordic leiderschapsteam blijven. Hij zal echter de meerderheid van zijn tijd besteden aan bedrijfs- en klantontwikkeling. Bovendien heeft hij zitting de Global Board of Directors van het consultancybureau, geleid door de recent aangestelde Ignacio García Alves

Arthur D Little - Board of Directors
Global Board of Directors van Arthur D. Little.

In november 2014 werd Arthur D. Little – over het algemeen erkend als ‘s wereldse oudste consultancybureau – benoemd als een van de 25 meest prestigieuze management consultancybureaus in Europa (#15).