Arthur D. Little stelt Garcia Alves aan als CEO

19 augustus 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het internationale partnerteam van Arthur D. Little heeft Ignacio García Alves opnieuw aangesteld als Chairman of the Board en Chief Executive Officer. Aan hem de taak om de groei van het consultancybureau te versnellen.

Ignacio García Alves heeft een internationaal en multicultureel profiel: hij is geboren in Spanje, woonde 23 jaar in Nederland, spendeerde een jaar in Groot-Brittannië en 17 jaar in Frankrijk, en is in België sinds 2008. Na zijn afstuderen aan de Technische Universiteit Delft, en een korte periode bij Accenture, voegde hij zich bij Arthur D. Little (ADL) in 1992 als Business Analist.

Bij het globale strategy & operations adviesbedrijf klom hij snel op, en werd partner in 1998. Van 1992 tot 2002 was hij hoofd van de TIME (Telecom, Information, Media and Electronics) Praktijk in Frankrijk en fungeerde hij als de Managing Director van Arthur D. Little in Frankrijk tussen 2002 en 2007. In 2008 werd García Alves benoemd tot Head of ADL Benelux, en sinds de management buy-out van Altran begin 2012* vervult hij de rol van Chief Executive Officer.

Tijdens de recente jaarlijkse partnermeeting in België hebben de partners opnieuw hun vertrouwen in García Alves uitgesproken, en hem voor de tweede termijn aangesteld. “Ik ben erg dankbaar voor deze hernieuwde uiting van vertrouwen van de Partners, en ik ben vereerd om Arthur D. Little te dienen en leiden voor een nieuwe termijn”, zegt García Alves.

“We zullen ons de komende drie jaar concentreren op het versnellen van de groei en het realiseren van het potentieel van onze unieke positionering”, voegt hij toe.

Board of Directors

Naast de benoeming van García-Alves, is het partnerteam tevens akkoord gegaan met de invulling van het bestuur (Board of Directors), welke bestaat uit de volgende leden:

* Na op de rand van een faillissement gebalanceerd te hebben, werd Arthurd D. Little in 2002 door Altran gekocht. Grofweg 10 jaar later besloten de partners het bedrijf terug te kopen van de in Frankrijk gesitueerde technologieprovider. Sinds de management buy-out (MBO) is het bedrijf sterk gegroeid, met de toevoeging van 25 nieuwe Partners aan het team. Tegen het eind van 2014 verwacht Arthur D. Little het MBO acquisitiehonorarium volledig terug te hebben betaald.