Berenschot HRM sluit partnership met Kienbaum

04 maart 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Adviesbureau Berenschot heeft een partnership afgesloten met Kienbaum, een internationaal Executive Search en HR consultancybureau. De adviesbureaus gaan nauw samenwerken op het gebied van beloningsadviezen, en voorzien op termijn mogelijkheden voor verdere samenwerking.

Met meer dan 750 professionals verspreid over 40 eigen kantoren in 20+ landen is Kienbaum een van de grotere spelers in de wereldwijde HR- en recruitmentmarkt. Het bureau richt zich onder meer op Executive Search, Human Resource Management en Management Consulting. Sinds 2004 is Kienbaum ook in Nederland actief, het kantoor is gevestigd in Amsterdam.

Berenschot behoort tot een van de grootste en meest toonaangevende organisatieadviesbureaus van Nederland. Het adviesbedrijf is actief in diverse vakgebieden en sectoren, waaronder HRM. 

Berenschot & Kienbaum

Ter versterking van de HR-dienstverlening in de Benelux hebben Berenschot en Kienbaum besloten de krachten te bundelen, waarbij de nadruk ligt op het gebied van beloningsadviezen. Berenschot voert jaarlijks in diverse branches en functionele gebieden onderzoek uit naar arbeidsvoorwaarden en beloningsgegevens, en beschikt hierdoor over een uitgebreide beloningsdatabase. Het bestand bevat zowel primaire als secundaire arbeidsvoorwaarden, en stelt organisaties in staat om zich te vergelijken op onder meer sector-, functie- en bedrijfsniveau. Voor Kienbaum geldt min of meer hetzelfde – het bureau heeft een vergelijkbaar bestand voor de 20+ landen waarin het actief is. 

Als onderdeel van de samenwerking gaan de kersverse partners hun data met elkaar delen. Berenschot stelt informatie vanuit de Nederlandse en Belgische markt beschikbaar ter verrijking van de ‘Compensation Portal’ van Kienbaum en krijgt in ruil daarvoor toegang tot de data voor Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en verschillende Oost-Europese landen. “Door de samenwerking met Kienbaum zijn we nog beter in staat om onze opdrachtgevers van een passend beloningsadvies te voorzien”, zegt Hans van der Spek, manager Kenniscentrum HRM van Berenschot. “Voor steeds meer functies geldt dat de arbeidsmarkt niet langer louter tot de landsgrenzen reikt en is zicht op de beloningsverhoudingen in andere Europese landen van belang om tot competitieve arbeidsvoorwaarden te komen.”

“Wij zijn enorm verheugd om onze krachten te verenigen met Berenschot” aldus Hans Jonkers, Managing Director van Kienbaum Benelux. “Op deze manier kunnen we organisaties door heel Europa bijstaan in hun strategische beloningsvraagstukken en er zorg voor dragen dat onze klanten met een afgewogen remuneratiebeleid hun strategie in iedere lokale markt adequaat ondersteunen”.

Berenschot HRM en Kienbaum ondertekenen de partnerovereenkomst
Berenschot HRM en Kienbaum ondertekenen de partnerovereenkomst

Mogelijke uitbreiding
Hoewel de samenwerking zich in de kern richt op het uitwisselen en verrijken van beloningsdata, voorzien Van der Spek en Jonkers voldoende kansen om de samenwerking uit te breiden. “We gaan het synergievoordeel op een bredere schaal benutten”, voegt Van der Spek toe, die recentelijk regelmatig in de media werd aangehaald als beloningsexpert naar aanleiding van de salarisperikelen bij V&D.