16 jarige Muhammet Ali Bucak een dag baas van AEF

02 maart 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Utrechtse scholier Muhammet Ali Bucak fungeerde onlangs één dag als ‘de baas’ van adviesbureau Andersson Elffers Felix (AEF). Dit als onderdeel van ‘De Baas van Morgen’, een initiatief van JINC.

Honderd kinderen vanuit het hele land nemen als onderdeel van initiatief ‘De Baas van Morgen’ de touwtjes in handen bij een Nederlands bedrijf. Zo ook Muhammet Ali Bucak, een zestien jarige scholier uit Utrecht. Bucak, die leerling is van het Globe College in Utrecht, nam voor een dag het stokje over van AEF managing partner Aris van Veldhuizen.

Muhammet Ali Bucak

Bucak werd door adviseurs van het bureau bijgestaan bij het aanschaffen van een koffiezetapparaat, maar mocht ook de knoop doorhakken bij het uitbrengen van een offerte. “Als ik ooit de kans krijg te werken voor een bedrijf als AEF, weet ik wat daarvoor nodig is”, laat Muhammet trots weten na afloop van de dag.

JINC
'De Baas van Morgen'-organisator, vereniging JINC, zet zich in voor kinderen die in een omgeving met weinig rolmodellen opgroeien. De vereniging wil hun latere toegang tot de arbeidsmarkt versoepelen en begint daarmee door jonge kinderen, tussen de 8 en 16 jaar oud, hier op verscheidende leuke manieren op voor te bereiden. De ‘super flitsstage’ die honderd kinderen op deze manier doen, geeft hen een idee hoe het is om de baas van een bedrijf, instelling of gemeente te zijn. Zo nam een van de andere deelnemende scholieren, Jason Beeldsnijder (16 jaar, VMBO-TL scholier), de taken van ABN AMRO bestuursvoorzitter Gerrit Zalm voor één dag over.

Baas van Morgen

Ter afsluiting van ‘De Baas van Morgen’ kwamen alle betrokken bazen en kinderen bij elkaar in Amsterdam en Rotterdam waar zij ervaringen konden uitwisselen en een blik wierpen op de toekomst.