Spatial Eye en First Consulting sluiten partnership

23 februari 2015 Consultancy.nl

First Consulting heeft een partnership afgesloten met software bedrijf Spatial Eye. Met de samenwerking verwachten de twee bedrijven de dienstverlening aan bestaande opdrachtgevers verder te kunnen verbeteren, daarnaast gaan ze ook gezamenlijke proposities ontwikkelingen voor nieuwe klanten.

Spatial Eye is een Nederlands software bedrijf dat bestaat uit een team van experts gespecialiseerd in software engineering en geografische informatie. Wereldwijd heeft het bedrijf een klantenkring van bijna 300 klanten waarvan het merendeel actief is in de utility sector.

First Consulting en Spatial Eye gaan partnership aan

Spatial Workshop
De dienstverlening van het bedrijf uit Culemborg bestaat uit diverse applicaties en rapportage mogelijkheden. Spatial Workshop, het basisproduct van Spatial Eye, stelt gebruikers in staat om (geografische) data inzichtelijk te maken op een kaart en (geografische) analyses uit te voeren. In Spatial Workshop kan eenvoudig (geografische) data uit verschillende bronnen worden ingeladen en middels het concept van ‘business collections’ aan elkaar worden gekoppeld. Met deze ‘business collections’ kan de data vervolgens worden samengevoegd en aangepast, zodat deze geschikt is voor analyses en rapportages. Door de directe koppeling met de bron, worden analyses en rapportages altijd op de meest actuele data uitgevoerd. Omdat de software zeer gebruiksvriendelijk is, wordt de business of een project zelf in staat wordt gesteld om iteratief  modellen te ontwikkelen en optimaal gebruik te maken van (geografische) data. Naast Spatial Workshop heeft Spatial Eye ook een data warehouse product met een geografische component, wat de gebruiker in staat stelt om geografisch te ‘tijdreizen’.

In lijn met First Consulting’s ambitie om zijn dienstenaanbod uit te breiden heeft het bureau een partnership afgesloten met software bedrijf Spatial Eye. Beide partijen zien veel mogelijkheden voor de inzet van de software op het gebied van asset management in de sectoren Energie, Telecom en Infrastructuur en Mobiliteit. Spatial Eye levert expertise in reporting en analyse van geografische data, First Consulting levert management consultancy en een sterke business focus. “Doordat de consultants van First Consulting beschikken over zowel proces- als systeemkennis zijn ze in staat de software in te zetten op de plekken waar deze van toegevoegde waarde is. Spatial Eye en First Consulting verwachten samen te kunnen werken bij bestaande klanten van beide partijen, maar ook gezamenlijk een sterke propositie te bieden naar nieuwe klanten”, aldus het bureau.

Energie in Beeld

De partnership kan ingezet worden voor verschillende type projecten, zoals:

  • Dataschoningstrajecten: het vergelijken van locatiegegevens van assets uit bronsystemen;
  • Vervangingsbeleid assets: geografisch inzichtelijk maken met welke prioriteit welke assets vervangen moeten worden;
  • Workflowtooling: werk verdelen op basis van geografische kenmerken.

Dataschoningsproject
First Consulting en Spatial Eye zijn geen onbekenden van elkaar. De partijen hebben recent samengewerkt in een project waarbij ze de datakwaliteit van zo’n 1,2 miljoen openbare verlichting aansluitingen hebben verhoogd. “Tijdens een groot dataschonings project bij een gezamenlijke klant is First Consulting bekend geraakt met de krachtige geografische analysesoftware van Spatial Eye. Aangezien de software van Spatial Eye waarde kan toevoegen in veel projecten van First Consulting is er een samenwerkingsverband aangegaan”, aldus het adviesbureau.

Nieuws

Meer nieuws over