Zes adviesbureaus begeleiden Altran | Nspyre transactie

23 februari 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Vier adviesbureaus en twee advocatenkantoren hebben recentelijk de overnamedeal tussen Altran en NSpyre begeleid. Koper Altran werd geadviseerd door Boer & Croon Corporate Finance, CMS Derks Start Busmann en Grant Thornton. NSpyre werd bijgestaan door adviseurs van PwC Corporate Finance, Simmons & Simmons en EY.

Afgelopen week werd technisch adviesbureau NSpyre overgenomen door Altran, één van de grootste high-tech ingenieurs- en consultancybureaus ter wereld. In het kader van zijn strategische groeiambities en om zijn footprint in de Benelux uit te breiden besloot Altran tot de overname van Nspyre, dat zich richt op hightech-technologie, softwareontwikkeling en Research & Development. Pascal Laffineur, CEO van Altran Benelux over de gesloten deal: “De overname van Nspyre ligt op één lijn met onze doelstellingen en zal de oplossingen van Altran voor Intelligent Systems en Lifecycle Experience versterken.” Als gevolg van de overname groeit het personeelsbestand van Altran Benelux naar zo’n 1.800 medewerkers in totaal, waarvan meer dan 1.000 in Nederland. 

NSPYRE - Inspiration Matters

Dealmakers
Diverse adviesorganisaties (accountancy-, corporate finance- en advocatenkantoren) hebben de deal tussen Altran en Nspyre begeleid. Koper Altran werd bijgestaan door Boer & Croon Corporate Finance, juridisch advies werd verzorgd door CMS Derks Star Busmann en de Financial- Tax- en Pensions due diligence kwam van Grant Thornton. Verkoper Nspyre werd ondersteund door de Corporate Finance praktijk van PwC, juridisch advies kwam van advocatenkantoor Simmons & Simmons en de Financial- en Tax Vendor due diligence werd verzorgd door de overnamespecialisten van EY

Dealmakers

Voor Altran is het de tweede grote overname in de regio in korte tijd – vorig jaar kocht het TASS, een specialist op het gebied van Intelligent Systems (~230 werknemers).