Ordina | Werken bij

Oog voor persoonlijke ontwikkeling

De persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers vinden we belangrijk. Daarom heeft Ordina een HR-beleid dat hierop aansluit. Binnen dit beleid speel je zelf een actieve rol. Je manager of coach kan je verder faciliteren bij de invulling hiervan.

Allereerst kennen we een uitgebreid beleid rond Human Talent Management (HTM). HTM bestaat uit onder meer enkele online tools die je inzicht geven in je persoonlijkheid en gedrag in werksituaties. Deze tools kunnen je helpen een pad uit te stippelen voor je verdere persoonlijke ontwikkeling. Ook de HTM-rol (=functie) die je hebt en de resultaatverantwoordelijkheden die daarbij horen, helpen hierbij.

Human Performance Management (HPM) is het beoordelingsbeleid van Ordina. Ieder jaar vinden minimaal een drietal gesprekken plaats met je leidinggevende over op te stellen doelstellingen en te behalen resultaten. HPM zorgt ervoor dat duidelijk is wat jij van Ordina kan verwachten en wat Ordina van jou kan verwachten.

Als laatste kennen we Human Benefits Management (HBM), het beloningsbeleid van Ordina. De rol die je hebt, je persoonlijke en professionele ontwikkeling én je prestaties zijn bepalend voor de hoogte van jouw totale salaris. Het uitgangspunt is dat je bij Ordina mag rekenen op een solide, marktconforme basis en een uitdagende bonus.

Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Als moderne werkgever biedt Ordina een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden. Natuurlijk verdien je een goed salaris. En een goede pensioenregeling maakt uiteraard ook deel uit van het arbeidsvoorwaardenpakket.

Salaris

Het salaris bij Ordina is afgestemd op je rol, ervaring en prestaties. Als je goed presteert, kun je in iedere rol een salaris verdienen dat boven het gemiddelde van de markt ligt. Groei je in je rol en neem je meer verantwoordelijkheid, dan staat daar ook een hogere beloning tegenover. Bovendien zijn er volop ontwikkelingsmogelijkheden en carrièrekansen waardoor je jouw toekomst en dus je beloning grotendeels zelf in de hand hebt.

Winstdelingsregeling

Voor alle medewerkers van Ordina in Nederland geldt een winstdelingsregeling, die mee ademt met het resultaat van Ordina. Dat betekent dat het financiële resultaat van Ordina bepaalt hoeveel geld beschikbaar is om uit te keren.

De regeling kent drie varianten. In elke variant wordt het beschikbare bedrag voor winstdeling bepaald door het resultaat van Ordina. Voor Management en voor Commercie PS&P wordt, binnen de beschikbare winstdelingspot voor die groep, gedifferentieerd naar geleverde prestaties. Voor alle overige medewerkers wordt het winstdelingsprincipe toegepast zonder te differentiëren naar prestatie.

Daarnaast is er een apart budget om uitzonderlijke prestaties te belonen, onafhankelijk van de winstdelingsregeling.

Flexibele arbeidsvoorwaarden

Ordina kent een groot pakket aan flexibele arbeidsvoorwaarden. Via ons intranet kun je grotendeels je eigen secundaire arbeidsvoorwaarden samenstellen en besteden. Wil je minder leaseauto en meer pensioen? Tijdelijk ouderschapsverlof en dus wat minder verdienen? Wil jij je vakantiegeld maandelijks uitgekeerd hebben? Of in december? Dan kan dat gewoon. Je besteedt je arbeidsvoorwaarden individueel en kunt ze wijzigen wanneer je maar wilt.

Goede regelingen

Van een aantal regelingen vinden we dat ze voor iedereen moeten gelden, zoals een goede pensioenregeling, een ANW- hiaatverzekering en een ongevallenverzekering. Ook zoeken we naar steeds meer mogelijkheden om door collectief in te kopen voordelen te halen, zoals betere voorwaarden en een lage premie. Onze uitstekende ziektekostenverzekering is daar een voorbeeld van.

Faciliteiten

Als moderne werkgever biedt Ordina een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden. Natuurlijk verdien je een goed salaris. En een goede pensioenregeling maakt uiteraard ook deel uit van het arbeidsvoorwaardenpakket.

Ordina | Nieuws