Situationeel Leiderschap

Aanbieder
UPD
Type
Training
Kosten
€1.395,-
Duur
2 dagen
Aantal deelnemers
-
Doelgroep
Professionals
Taal
Nederlands / Engels

Als leidinggevende word je geacht goed aan te sluiten op de kwaliteiten van je mensen. Je moet ze in hun kracht zetten en zorgen dat ze betrokken en gemotiveerd zijn. Klinkt eenvoudig, toch blijkt uit de ervaring dat er altijd een aantal medewerkers is waarbij dat lastig is.

Hoe ontsluit je het potentieel dat je bij hen ziet? Hoe maak je de verbinding met andersdenkenden? Hoe creëer je in je team de psychologische veiligheid die nodig is om te zorgen dat er openheid is van je medewerkers en jij de feedback krijgt die je nodig hebt? Tijdens de training Situationeel Leiderschap gaan we hier uitgebreid op in.

Voor wie is deze opleiding?

Deze training is uiteraard zeer geschikt voor iedere leidinggevende; van teammanager tot directielid. De uitdagingen zijn namelijk voor iedere leidinggevende herkenbaar. Maar er zijn ook situaties waarin we als leidinggevende acteren, terwijl dit niet gestoeld is op een hiërarchische rol. Bijvoorbeeld wanneer we optreden als projectleider, consultant of trainer. Deze training helpt ook om in deze situaties effectiever te zijn.

Wat kun je met de opleiding Situationeel Leiderschap?

Diversiteit en inclusie zijn tegenwoordig veelgebruikte termen. In de praktijk blijkt het voor leidinggevenden echter lastig om een divers en inclusief team te creëren en succesvol te laten zijn. Uit eigen onderzoek blijkt dat medewerkers die anders zijn dan hun leidinggevende gemiddeld lager worden beoordeeld en ook vaker absent zijn.

Tijdens deze training geven we je niet alleen inzicht in de theorie van Hersey en Blanchard maar leren we je ook om verschillen tussen mensen te herkennen, te erkennen én te benutten.

Voorbereiding

In de voorbereiding op deze training nemen we een drietal testen bij je af. Dit zijn de testen die Belbin ook gebruikte bij zijn onderzoek op Cambridge. Nadat je de testen hebt ingevuld ontvang je een boekje met de uitleg van de teamrollen en achtergronden over het model, daarnaast ontvang je een boekje over het coachen van (andere) teamrollen.

In een individueel gesprek koppelen we de testresultaten terug en bepalen we jouw beste teamrollen. Voorafgaand aan het gesprek ontvang je ook een verklarend rapport van de belangrijkste test, de 16PF®. De 16PF® persoonlijkheidsvragenlijst staat wereldwijd bekend als één van de meest valide en nauwkeurige voorspellers van menselijk gedrag.

Algemene informatie

Aanbieder: UPD

Type: Training

Kosten: €1.395,-

Duur: 2 dagen

Aantal deelnemers: -

Doelgroep: Professionals

Taal: Nederlands / Engels

Meer opleidingen in Management

Meer opleidingen in Management

Meer opleidingen van UPD

Meer opleidingen van UPD