Effectief communiceren

Aanbieder
UPD
Type
Training
Kosten
€1.295,-
Duur
2 dagen
Aantal deelnemers
-
Doelgroep
Professionals
Taal
Nederlands / Engels

In onze communicatie laten we ons leiden door de informatie die we hebben. Ook als deze informatie onvolledig is, terwijl we ons daar niet van bewust zijn. We denken namelijk – weliswaar onbewust – dat wat wij denken juist is. En onze gesprekspartner denkt exact hetzelfde.
Het gevolg is dat we elkaar proberen te wijzen op onvolkomenheden in redenering, met als doel de ander te overtuigen. Waardoor onze communicatie uiteindelijk niet de gewenste resultaten oplevert. Voor beide partijen niet.

Met Reflecteren in Actie leer je jouw eigen defensieve reactie te herkennen en om te buigen. Zo wordt je bewust van jouw redeneringen en de mogelijke onvolkomenheden daarin. En met veel oefening in de praktijk kun je dat zelfs al tijdens het gesprek, daarom is de naam van deze opleiding ‘Reflecteren in Actie’.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor teams of individuen die intensief willen werken aan effectievere communicatie en leren omgaan met conflictsituaties. Denk hierbij aan adviseurs die hun advies geaccepteerd willen krijgen bij lastige klanten, accountmanagers die effectievere acquisitiegesprekken willen voeren, managers die verantwoordelijk zijn voor de samenwerking binnen teams, of verbeterprofessionals die veranderingen willen realiseren bij de organisaties waar zij werkzaam zijn.

Wat kun je na afloop van deze opleiding?

Soms zien anderen dingen die jij niet ziet. Maar ook zij hebben een onvolledig beeld, ze realiseren het zich alleen niet. Net als jij. Een gesprek levert dan regelmatig weerstand en irritatie op. Jullie voelen je allebei niet begrepen. Dit verhindert dat we iets leren van situaties waarin we niet de gewenste resultaten bereiken. Terwijl het juist dán interessant is.

Deze methodiek helpt je om jouw denkbeelden te wijzigen en daardoor anders te reageren. Met als gevolg dat je dus ook andere resultaten behaalt.

Algemene informatie

Aanbieder: UPD

Type: Training

Kosten: €1.295,-

Duur: 2 dagen

Aantal deelnemers: -

Doelgroep: Professionals

Taal: Nederlands / Engels

Meer opleidingen in Verandermanagement

Meer opleidingen in Verandermanagement

Meer opleidingen van UPD

Meer opleidingen van UPD

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.