Lean Six Sigma Black Belt

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€7.995,-
Duur
16 dagen
Aantal deelnemers
12
Doelgroep
Projectmanagers, afdelingsmanagers, (business) consultants en proceseigenaren.
Taal
Nederlands

Een Lean Six Sigma Black Belt is een projectmanager en een vakspecialist. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten en processen of voor de verbetering daarvan.

Het zijn procesanalisten, enerzijds verantwoordelijk voor het analyseren en optimaliseren van processen en anderzijds verandermanagers, verantwoordelijk voor het efficiënt inrichten van organisaties. Ze zijn in staat om analytische instrumenten te combineren met de belangrijkste aspecten van verandermanagement.

Na deze training beschikt u over een uitgebreide set aan instrumenten om processen op een andere manier te analyseren. U kunt procesprestaties objectiever beoordelen en uw bevindingen statistisch onderbouwen. In deze training leert u bovendien hoe u organisaties en processen efficiënter en effectiever kunt inrichten. Dit vertaalt zich in lagere operationele kosten, een hogere klanttevredenheid en een wendbare organisatie.

Klassikaal wanneer het kan, virtual classroom mogelijk: altijd veilig!

Onze trainingen worden in principe klassikaal gegeven. Op locatie volgen we de richtlijnen van het RIVM. Mocht je de training klassikaal niet kunnen bijwonen (bijvoorbeeld door een quarantainesituatie, neem dan contact met ons op. De mogelijkheid bestaat om dan online aan te sluiten. 

Voor wie

Projectmanagers, afdelingsmanagers, (business) consultants en proceseigenaren. Design-, proces- en kwaliteitsengineers, productie- en kwaliteitsmanagers.

Duur

Deze opleiding bestaat uit 16 dagen.

Studiebelasting

Voor een optimaal rendement vergt een Lean Six Sigma Black Belt training de nodige tijdsinvestering. Doorgaans geldt 8 uur les is 8 uur voorbereiding en bestudering. Wij adviseren u om na ieder blok de behandelde leerstof te bestuderen en het volgende trainingsblok alvast door te nemen. De studiebelasting bedraagt daarmee circa 128 uur.

Materiaal

lean six sigma green to black belt

De training voorziet in een tweetal Nederlandstalige trainingsmanuals met daarin alle presentaties. Verder ontvangt u een aantal handige templates, het Engelstalige boek “Lean Six Sigma Black Belt” uit de serie “Climbing the Mountain” van auteur ir. H.C. Theisens en het bijbehorende Nederlandstalige oefenboek.

Minitab Gold Partner

Voor zowel de training als voor het project heb je Excel en een licentie van Minitab nodig. Symbol is een Minitab Gold partner. Dit houdt in dat je als Lean Six Sigma Green of Black Belt cursist kosteloos een volledige Minitablicentie ontvangt voor de duur van de training.

Niveau

HBO / HBO+. Affiniteit met statistiek is wenselijk.

Minimum aantal deelnemers

De training gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Incompany

Deze training kan incompany worden verzorgd. Een incompany training biedt u de mogelijkheid om de training bedrijfsspecifiek te maken, zodat tijdens de training direct de vertaalslag wordt gemaakt tussen de theorie en uw eigen praktijk. Neemt u contact met ons op voor de diverse mogelijkheden.

Algemene informatie

Aanbieder: Symbol

Type: Training

Kosten: €7.995,-

Duur: 16 dagen

Aantal deelnemers: 12

Doelgroep: Projectmanagers, afdelingsmanagers, (business) consultants en proceseigenaren.

Taal: Nederlands

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Opleiding Aanbieder Duur
Lean Green Belt Improvery Improvery meerdere dagen
Lean Yellow Belt HillFive HillFive 4 uur
Lean Six Sigma Yellow Belt Symbol Symbol 3 dagen
Black Belt Lean Six Sigma Partners Lean Six Sigma Partners Meerdere dagen
Design Thinking Fundamentals UPD UPD 1 dag + e-learning
The Lean Experience Symbol Symbol 1,5 dagen
Lean Green Belt Leanprofs Leanprofs 6 dagen
Lean Six Sigma Green Belt UPD UPD 6 dagen + e-learning

Meer opleidingen van Symbol

Meer opleidingen van Symbol

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.