Lean Six Sigma Green Belt

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€3.995,-
Duur
8 dagen
Aantal deelnemers
12
Doelgroep
Projectleiders, afdelingsmanagers, proceseigenaren en procesbeheerders.
Taal
Nederlands

Een Lean Six Sigma Green Belt is iemand die verantwoordelijk is voor het efficiënt inrichten en uitvoeren van processen. Door de juiste combinatie van specialistische kennis, Lean management, statistische analyse en de gestructureerde Lean Six Sigma methodiek bereikt de Lean Six Sigma Green Belt significante verbeteringen in doorlooptijd en kwaliteit. Symbol biedt branchegerichte Lean Six Sigma Green Belt trainingen voor de industrie, dienstverlening en zorg.

Na deze training kijkt u anders tegen processen aan. U kunt overbodige activiteiten identificeren en procesprestaties objectiever beoordelen. U beheerst de instrumenten waarmee u processen efficiënter kunt inrichten en fouten kunt reduceren. Betere procesprestaties en een hogere kwaliteit zijn het resultaat. Dit vertaalt zich in lagere kosten en een hogere klanttevredenheid.

Klassikaal of virtual classroom

De training wordt klassikaal gegeven. Op locatie volgen we de richtlijnen van het RIVM en zorgen voor een veilige omgeving. Mocht je onverhoopt een dag niet kunnen als gevolg van bijvoorbeeld een quarantainesituatie, neem dan contact met ons op. Er zijn mogelijkheden om dan online aan te sluiten, zodat je niets hoeft te missen. Op enkele startdata kan de training ook volledig worden gevolgd in de virtual classroom. 

Duur training Lean Six Sigma Green Belt

Deze opleiding bestaat uit 8 dagen.

Studiebelasting

U haalt het meeste rendement uit een Lean Six Sigma Green Belt training als u na ieder blok de leerstof bestudeert en het volgende trainingsblok alvast doorneemt. Onze vuistregel is 8 uur les is 8 uur voorbereiding en bestudering. De studiebelasting bedraagt daarmee circa 64 uur.

Materiaal

lean six sigma green belt materiaal

De training voorziet in een Nederlandstalige trainingsmanual met daarin alle presentaties. Verder ontvangt u een aantal handige templates, het Nederlandstalige boek “Lean Six Sigma Green Belt” uit de serie “Climbing the Mountain” van auteur ir. H.C. Theisens en het bijbehorende Nederlandstalige oefenboek.

Tijdens de training maken we gebruik van Minitab, een softwareprogramma voor statistische analyses. U ontvangt een trial version voor uw eigen laptop. Tijdens de trainingssessies kunt u eventueel ook gebruikmaken van een beschikbare laptop.

Niveau

HBO / HBO+. Affiniteit met statistiek is wenselijk.

Minimum aantal deelnemers

De training gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Incompany

Deze training kan incompany worden verzorgd. Een incompany training biedt u de mogelijkheid om de training bedrijfsspecifiek te maken, zodat tijdens de training direct de vertaalslag wordt gemaakt tussen de theorie en uw eigen praktijk. Neemt u contact met ons op voor de diverse mogelijkheden.

Lean Game

Tijdens de opleiding wordt de ‘Lean game’ gespeeld. In de trainingen speciaal voor de industrie zal hier een vliegtuigfabriek worden gesimuleerd. Zie dit filmpje. Voor de Dienstverlening vindt er een ‘office game’ plaats en ook voor de Zorg wordt een reële situatie nagebootst.

Algemene informatie

Aanbieder: Symbol

Type: Training

Kosten: €3.995,-

Duur: 8 dagen

Aantal deelnemers: 12

Doelgroep: Projectleiders, afdelingsmanagers, proceseigenaren en procesbeheerders.

Taal: Nederlands

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen van Symbol

Meer opleidingen van Symbol

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.