Lean Six Sigma Yellow Belt

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€895,-
Duur
1,5/2 dagen
Aantal deelnemers
12
Doelgroep
Iedere medewerker die direct of indirect betrokken is bij verbeterprogramma's.
Taal
Nederlands

Lean Yellow Belt of Lean Six Sigma Yellow Belt?

Lean en Lean Six Sigma Yellow Belts zijn vaak verantwoordelijk voor het verbeteren van de operationele prestaties binnen een bepaalde afdeling of lijn. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op het verkorten van doorlooptijden, het oplossen van problemen of het verbeteren van de kwaliteit. Activiteiten kunnen gerelateerd zijn aan 5S, visuele managementtechnieken implementeren, bijdragen aan de ontwikkeling van werkprocessen en standaarden of ze nemen deel aan brainstormsessies. Na een Yellow Belt training weet je dan ook exact hoe je dit soort taken moet aanpakken en verbeteren.

De Lean Yellow Belt is bekend met de Lean principes, met Lean-technieken zoals 5S en met continu verbeteren volgens de Kaizen-aanpak (PDCA). De Lean Six Sigma Yellow Belt is bekend met de Lean principes én de Six Sigma aanpak. Als Yellow Belt werk je zelfstandig aan het oplossen van problemen in je eigen werkomgeving. Ook neemt de Yellow Belt als teamlid deel aan grotere Lean of Six Sigma projecten.

Als een organisatie besluit Lean Six Sigma bedrijfsbreed te implementeren, zullen grote groepen medewerkers vaak worden getraind op het niveau van Yellow Belt om een sterk fundament te creëren. Yellow Belts hebben veel ervaring met de dagelijkse processen en zijn om die reden goed in staat om zelfstandig Kaizen-projecten uit te voeren. Ook is de Yellow Belt een waardevol teamlid binnen Green of Black Belt projecten.

In principe volg je dezelfde training. De eerste anderhalve dag staat in het teken van de Lean Yellow Belt. De laatste halve dag vormt de upgrade naar Six Sigma Yellow Belt.

Yellow Belt online training (E-learning)

Naast onze reguliere trainingen introduceert Symbol nu ook een volwaardige E-learning op het niveau van Yellow Belt. Het E-learning traject is beschikbaar in meerdere talen. Deze online training kan individueel worden afgenomen en gevolgd, maar is ook heel geschikt om bedrijfsbreed in te zetten, bijvoorbeeld in onboarding programma’s, om zo een sterk fundament te creëren voor de continu verbeteren organisatie.

De online Yellow Belt training bestaat uit instructievideo’s, verklarende teksten, beelden, interactieve oefeningen en vragen. Na afronding kun je deelnemen aan het officieel erkende Lean of Lean Six Sigma Yellow Belt examen van de LSSA.

Wat kun je verwachten in het Lean (Six Sigma) Yellow Belt eLearning traject van Symbol?

  • Een interactief leertraject met veel diversiteit in de aangeboden content
  • Je kunt al je vragen stellen aan één van de toegewezen trainers (MBB).
  • Je kunt in contact treden met andere kandidaten die ook de eLearning volgen.
  • Je kunt de training zelfstandig in je eigen tempo doorlopen of de content gebruiken ter ondersteuning van een klassikale training.

Interesse? Je eLearning traject kun je starten via deze pagina.

Algemene informatie

Aanbieder: Symbol

Type: Training

Kosten: €895,-

Duur: 1,5/2 dagen

Aantal deelnemers: 12

Doelgroep: Iedere medewerker die direct of indirect betrokken is bij verbeterprogramma's.

Taal: Nederlands

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen van Symbol

Meer opleidingen van Symbol

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.