Lean Green Belt

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€2.595,-
Duur
5 dagen
Aantal deelnemers
12
Doelgroep
Projectleiders, teamleiders en engineers die Lean projecten uitvoeren.
Taal
Nederlands

Als Lean Green Belt werk je zelfstandig aan het efficiënter inrichten van processen, of als teamlid in een groter Lean of Six Sigma project. Voeg je daarnaast Six Sigma Green Belt skills toe, dan kun je ook werken aan het oplossen van hardnekkige kwaliteitsproblemen door het reduceren van variatie.

Lean of Lean Six Sigma Green Belt training van Symbol

De Symbol Green Belt trainingen leiden je op tot een Lean of Lean Six Sigma specialist in het uitvoeren van complexe verbeterprojecten. Als Green Belt verbeter je straks operationele processen én de kwaliteit. Klinkt dit als de perfecte oplossing? Dan is Green Belt Lean iets voor jou!

Je leert Lean-technieken (waarmee je processen efficiënter kunt inrichten) en desgewenst Six Sigma-technieken (om de variatie in processen terug te dringen). Green Belt Lean is dus erg handig als je efficiënt, effectief en gespecialiseerd complexe verbeterprojecten wilt kunnen uitvoeren.

Na de training – met jouw bewijs van deelname of internationaal erkend LSSA-certificaat op zak – zorg jij als Lean Green Belt specialist in je organisatie voor significante verbeteringen in de operationele processen van je organisatie en met Six Sigma ook voor minder fouten en minder afkeur. Dit vertaalt zich in lagere kosten en een hogere klanttevredenheid. Een Green Belt opleiding brengt dan ook diverse voordelen met zich mee, waar je op de lange termijn veel profijt van gaat hebben.

Green Belts werken doorgaans aan het verbeteren van processen binnen een bepaalde afdeling, terwijl Black Belt projecten vaak afdelingsoverschrijdend zijn. Desalniettemin kan de impact van een Green Belt project erg groot zijn en daarmee een significante bijdragen leveren aan de business en aan klanttevredenheid. Afhankelijk van je interesse en hetgeen je wilt bereiken, kun je bij ons terecht voor zowel een Lean als Lean Six Sigma Green Belt. Heb je al een Lean Green Belt training gevolgd, dan is het mogelijk om alleen de Six Sigma upgrade te volgen.

Wat is het verschil tussen Lean Green Belt en Lean Six Sigma Green Belt?

Het verschil tussen een Lean Green Belt en een Lean Six Sigma Green Belt is de kennis die je opdoet op het gebied van Six Sigma. In de Lean Six Sigma Green Belt training gaan we in op zowel de Lean-technieken, als op de statistische en analytische Six Sigma technieken. Na het voltooien van de Lean Green Belt training kun je je verder bekwamen in Six Sigma door de aansluitende Six Sigma upgrade training te volgen. Twijfel je of Six Sigma Green Belt of toch een Lean Green Belt training het beste past bij jouw wensen? Neem gerust contact met ons op.

Procesoptimalisatie en verkorten van doorlooptijden met Lean

De Lean Green Belt richt het operationele proces stabieler en efficiënter in. De Lean werkwijze is erop gericht om maximale waarde voor de klant te realiseren met zo min mogelijk verspillingen (Muda). Met de juiste combinatie van specialistische kennis van het proces en toepassing van Lean technieken, is de Lean Green Belt in staat significante verbeteringen te realiseren in het terugdringen van doorlooptijd en onderhanden werk, waardoor de kosten worden verlaagd.

Six Sigma voor het reduceren van variatie en verminderen van afkeur

Lean Six Sigma Green Belts zijn specialisten in het uitvoeren van complexe verbeterprojecten. Enerzijds werken Lean Six Sigma Green Belts aan het verbeteren van operationele processen. Door de toepassing van de hiervoor genoemde Lean-technieken worden verspillingen geïdentificeerd en geëlimineerd. Anderzijds werken Lean Six Sigma Green Belts aan het verbeteren van de kwaliteit. Door de toepassing van Six Sigma technieken wordt de variatie gereduceerd en wordt de capability verhoogd. Met Six Sigma zul je jouw rugzak vullen met veel krachtige technieken voor het visualiseren en analyseren van data. Zelfs als je nooit een kei in wiskunde bent geweest, zul je na de Six Sigma training uitspraken kunnen doen of bepaalde factoren wel of niet een significante bijdrage leveren aan het probleem of niet. Dit leidt tot een hogere kwaliteit en minder afkeur. Voor de toepassing van de Six Sigma technieken maken we gebruik van Minitab.

Van Lean naar Six Sigma en van Green naar Black

Na het volgen van de Lean Green Belt training, kun je doorstromen en de Six Sigma Green Belt (upgrade) volgen. Ook kun je doorstromen naar de Lean Black Belt (upgrade) training. Heb je de volledige Lean Six Sigma Green Belt training gevolgd, dan kun je je opleiding vervolgen in de Lean Black Belt of de Lean Six Sigma Black Belt. Het volledige doorstroomschema vind je op onze website.

Bespaar tijd met fasttrack-programma van Green Belt opleiding

De volledige Lean Six Sigma Green Belt training duurt normaliter 8 dagen. Deze Six Sigma Green Belt training kan ook als 6-daags Fasttrack-programma worden gevolgd. Dit is een hybride vorm van klassikale training en zelfstudie via elearning. Dit scheelt veel reistijd, maar Six Sigma Green Belt vraagt wel meer tijd voor zelfstudie. Je krijgt dan naast de fysieke lesmaterialen ook toegang tot je eigen elearning portal, die je kunt gebruiken op je laptop, ipad of smartphone. Deze digitale omgeving biedt instructievideo’s, verklarende teksten en aanvullende interactieve oefeningen over Green Belt.

Voor wie

De Lean Green Belt training wordt veel gevolgd door diegenen die betrokken zijn bij het verbeteren van operationele en ondersteunende processen in zowel de industrie als in de publieke sector. Het opleidingsniveau voor deze training is HBO/HBO+. Voor de Lean Green Belt opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

De Lean Six Sigma Green Belt training wordt veel gevolgd door projectleiders, afdelingsmanagers, proceseigenaren en procesbeheerders. Deelnemers komen uit veel verschillende sectoren. Binnen de industrie wordt deze veel gevolgd door design-, proces- en kwaliteitsengineers. Het opleidingsniveau voor deze training is HBO/HBO+. Voor de Lean Six Sigma Green Belt opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel is het vereist om statistisch onderlegd te zijn.

De Six Sigma Green Belt upgrade training wordt veel gevolgd door projectleiders, design-, proces- en kwaliteitsengineers en proceseigenaren. Je moet hiervoor de Lean Green Belt training reeds hebben afgerond. Heb je deze training bij een ander instituut gevolgd dan Symbol en je wilt de upgrade bij ons volgen, neem dan even contact met ons op. Voor de Six Sigma Green Belt opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel is het vereist om statistisch onderlegd te zijn.

Inschrijvingsmogelijkheden

Algemene informatie

Aanbieder: Symbol

Type: Training

Kosten: €2.595,-

Duur: 5 dagen

Aantal deelnemers: 12

Doelgroep: Projectleiders, teamleiders en engineers die Lean projecten uitvoeren.

Taal: Nederlands

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen van Symbol

Meer opleidingen van Symbol