The Lean Experience

Aanbieder
Type
Training
Duur
1,5 dagen
Aantal deelnemers
12
Doelgroep
Het team voor deze simulatie stellen we bij voorkeur samen uit verschillende niveaus uit de organisatie. Lees verder onder de tab 'Doelgroep'.
Taal
Nederlands

Symbol heeft op de tweede etage van haar kantoor in Enschede een speciale ruimte ingericht als Lean Experience Center (LEC). Dit is een fietsenfabriek, waarbij een team medewerkers uitgedaagd wordt om deze ‘fabriek’ logistiek en financieel zo efficiënt mogelijk te laten draaien. Deelnemers ervaren aan den lijve wat de voordelen zijn van Lean werken.

Door in dit Center zelf met de inrichting van de processen aan de slag te gaan zullen deelnemers ervaren wat Lean de organisatie en henzelf daadwerkelijk kan brengen. Zoals de Chinese wijsgeer Confucius 2000 jaar geleden al opmerkte: “Ik onthoud 10% van wat ik hoor, maar 90% van wat ik hoor, zie én doe”. Via ‘serious gaming’, een leertechniek waarbij deelnemers al doende leren, worden de belangrijkste Lean methodieken stap voor stap overgedragen en in praktijk gebracht.

Net als in de praktijk, kennen we in het Lean Experience Center verschillende afdelingen met verschillende functies die vervuld moeten worden met daarbij een zeer realistische simulatie van processen. Er vinden deel- en eindassemblage-activiteiten plaats en er is een magazijn met halffabricaten aanwezig waardoor er pick- en transportactiviteiten nodig zijn. De output van het proces zijn fietsjes en stepjes. In totaal zijn er meer dan 50 varianten. Doordat we al deze varianten assembleren, hebben we ook te maken met aspecten als omsteltijden en verschil in doorlooptijden. De fiets is slechts een voorbeeld. Tijdens de training wordt de koppeling gelegd naar andere type processen, zowel technische processen als kantoorprocessen.

Kijk bij het tabblad  ‘Programma’  voor meer informatie.

Voor wie

Het team voor deze simulatie stellen we bij voorkeur samen uit verschillende niveaus uit de organisatie. Meer informatie onder de tabl 'Doelgroep'. 

Het LEC draait optimaal met een groepsgrootte van 12 personen

Organisatie & duur

1,5 dag duurt deze LEC-training. Na de eerste volledige dag volgt na één week de opvolgende halve dag. Deze training wordt InCompany gegeven.

Niveau

Geen vereisten.

Kennismaken? Neemt u dan contact met ons op. Voor ieder die wil weten wat bereikt kan worden met het ‘Lean’ inrichten van organisatieprocessen!

Algemene informatie

Aanbieder: Symbol

Type: Training

Duur: 1,5 dagen

Aantal deelnemers: 12

Doelgroep: Het team voor deze simulatie stellen we bij voorkeur samen uit verschillende niveaus uit de organisatie. Lees verder onder de tab 'Doelgroep'.

Taal: Nederlands

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen van Symbol

Meer opleidingen van Symbol

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.