Operational Excellence voor teamleiders (MBO-4)

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€4.019,-
Duur
1 jaar
Aantal deelnemers
10 deelnemers
Doelgroep
Teamleiders in de maak-industrie
PE Punten
Geen
Taal
Nederlands

Zowel de verbetertechnieken als leidinggeven aan de verandering

Welke organisatie is tegenwoordig niet bezig met ‘continu verbeteren’? Maar levert het ook resultaat op? Is er voortgang? Is het geborgd? En is jouw rol als teamleider hierin wel duidelijk? Omdat de verliezen zich vooral op de werkvloer openbaren, is de vraag wat jij als teamleider moet doen om de blijvende verandering daar te gaan realiseren?

In deze MBO-4 opleiding leer je richting te geven aan Operational Excellence in jouw team, op jouw afdeling. Dat doen we door jou zowel te trainen in de technieken als ook in de verander aspecten van ‘continu verbeteren’.
Deze opleiding is vooral bedoeld voor (aankomend) teamleiders die werkzaam zijn in de maak-industrie.

Unieke samenwerking

Het ROC Tilburg, Litop en You Improve hebben in elkaar een unieke samenwerking gevonden en kunnen jou daarom een MBO niveau 4 opleiding “technisch leidinggevende” aanbieden. Het unieke hieraan is dat we het leidinggeven koppelen aan continu verbeteren. In deze opleiding is het keuzedeel “world class manufacturing” namelijk geïntegreerd. Een landelijk erkend MBO niveau 4 diploma in 1 jaar met veel praktijk dat direct ten goede komt aan je team, jezelf en het proces!

Je leert o.a. hoe een brug te slaan tussen (beïnvloedbare!) productiekosten enerzijds en storingen, afval, wachttijden, of ombouwen anderzijds. Maar ook hoe om te gaan met weerstand en hoe houd ik focus voor mijn team en mijzelf?
Om zeker te stellen dat jij de stap maakt om, hetgeen jij in theorie geleerd hebt, ook daadwerkelijk op de werkvloer zal gaan toepassen, zal de praktijkopleider van You Improve, bijgestaan door de werkplekopleider van jouw bedrijf, je hierin ondersteunen. You Improve heeft veel ervaring met het vormgeven van deze transitie.

Alle leermodules van de opleiding zijn door Litop ondergebracht in een toegankelijk digitaal leersysteem. Ervaren docenten en trainers van ROC Tilburg en You Improve verzorgen deze modules. Het ROC Tilburg verzorgt de examinering van de opleiding.

Is er een drempel?

Als jij een technische vooropleiding MBO-3 hebt en je geeft leiding aan een team, nu of in de toekomst, dan kan jij je inschrijven voor deze opleiding! Een assessment en een persoonlijk motivatie gesprek geeft jou uiteindelijk toegang tot de start van de opleiding.
Omdat we uit ervaring weten dat in een assemblagefabriek nu eenmaal andere aspecten een rol spelen dan in een fabriek met zogenaamde discrete processen, zullen wij de deelnemers als zodanig ook opdelen. Dat maakt de groep en de inhoudelijke discussies sterker!

En de inhoud dan?

Die is pittig! Zowel de theorie maar vooral de toepassing ervan op de werkvloer. Jouw werkgever wil namelijk zien dat deze opleiding daadwerkelijk leidt tot resultaat en blijvende verandering van jouw team en jijzelf.
Zomaar een greep uit de modules van de MBO niveau 4 opleiding “technisch leidinggevende”: organisatie(modellen), leiderschapsstijlen, gedrag, samenwerken, werkoverleg, planning, kwaliteit en eindcontrole, conflicthantering en projectmatig werken.

De modules in het kader van “world class manufacturing” liegen er ook niet om: 5S, werkplekoptimalisatie, TPM verliezen, Lean verliezen, prestatie management, SMED, Kaizen, oorzaak en gevolg analyses, kanban, flow&pull, linebalancing en autonoom onderhoud.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze ‘in-company’ opleiding bedragen €4.019,-, gebaseerd op een groep van 10 deelnemers. Dit bedrag is 'all-in', dus ook inclusief het wettelijk verplichte cursusgeld. Er zijn geen bijkomende kosten voor opleidingsmateriaal, boeken of licenties. You Improve kan de rol van praktijkopleider invullen. De kosten daarvoor zijn niet inbegrepen.
Bij een grotere of kleinere groep zullen de kosten opnieuw berekend moeten worden. Indien de opleiding bij ROC Tilburg gaat plaatsvinden, zullen de kosten lager zijn.

Subsidiemogelijkheden

De subsidieregeling Praktijkleren is op deze opleiding van toepassing. De hoogte van deze subsidie bedraagt maximaal
€ 2.700,- per medewerker/per jaar. Daarnaast biedt een opleidingsfonds wellicht nog extra mogelijkheden voor subsidies.

Meer informatie?

Wil jij meer weten over deze unieke opleiding? Neem dan gerust contact op met Rob Kwaijtaal:

YOU IMPROVE:
Rob Kwaijtaal, Algemeen Directeur
06 22902160
rkwaijtaal@youimprove.com

Algemene informatie

Aanbieder: You Improve

Type: Training

Kosten: €4.019,-

Duur: 1 jaar

Aantal deelnemers: 10 deelnemers

Doelgroep: Teamleiders in de maak-industrie

PE Punten: Geen

Taal: Nederlands

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen van You Improve

Meer opleidingen van You Improve