Wereldwijde expansie voor Simon-Kucher & Partners

05 mei 2010 Consultancy.nl

Het wereldwijde adviesbureau Simon-Kucher & Partners (SKP), gespecialiseerd in strategy, marketing en sales, heeft bekendgemaakt dat het zijn internationale uitbreiding in 2010 zal voortzetten. Op een recente bijeenkomst in Londen hebben de 48 partners van het bedrijf hun strategie om te groeien herbevestigd en zijn overeengekomen diverse nieuwe kantoren te openen in de komende 12 maanden. Nieuwe kantoren zullen bijvoorbeeld worden geopend in Singapore, Sydney, Beijing en Kopenhagen.

Simon-Kucher & Partners Nederland
Simon-Kucher & Partners heeft onlangs een kantoor in Nederland geopend (1 oktober 2008). Het kantoor wordt geleid door Managing Director Onno Oldeman, voormalig leidinggevende van Customer & Market Strategy bij Deloitte Consulting. SKP Nederland heeft momenteel 10 strategy en management adviseurs in dienst. Het Nederlandse kantoor specialiseert zich strategy, sales & marketing en richt zich voornamelijk op klanten in de consumer business, retail, telecom en industry. De service offerings Pricing en Trade Terms Optimisation vertegenwoordigen circa de helft van omzet. "Na een goede start waarin we verschillende adviseurs hebben aangetrokken is onze doelstelling in 2010 om Simon-Kucher & Partners te professionaliseren en om onze dienstverlening en positionering verder op te bouwen" zegt Onno Oldeman.

Wereldijde groei strategie
Het adviesbureau heeft wereldwijd ruim 450 consultants in 19 kantoren wereldwijd. KSP ervaart momenteel een grotere vraag naar projecten. Volgens Simon-Kucher zijn bedrijven dit jaar meer gefocust op toekomstgeoriënteerde strategieën en mogelijkheden. Als resultaat van de verbeterde toevoerlijn wil Simon-Kucher in 2010 met 17% groeien om een omzet van meer dan 100 miljoen euro te bereiken. Om dit te bewerkstelligen moet het naast de nieuw geopende kantoren tevens zijn team van wereldwijde adviseurs vergroten.

Positieve financiële resultaten in Q1 2010
De financiële resultaten van Simon-Kucher & Partners waren in het eerste kwartaal van 2010 positief. De order intake van Q1 2010 was 26.6 miljoen euro – 5% meer dan in Q1 2009. “Als we de laatste twee kwartalen combineren zien we dat onze order intake met 20% is gegroeid vergeleken met vorig jaar”, meldt Georg Tacke, CEO van Simon-Kucher & Partners. Omzetcijfers laten een vergelijkbaar resultaat zien. Het eerste kwartaal was gelijk aan dat van 2009, maar in de laatste 6 maanden is de omzetgroei aanzienlijk hoger.

Dutch Strategic Pricing Conference

Op dinsdag 18 mei organiseert SKP Nederland de "Dutch Strategic Pricing Conference" in het Geldmuseum te Utrecht. Tijdens deze conferentie zullen diverse prominente Pricing experts methodieken en praktische voorbeelden aanreiken om op korte termijn een structurele verbeterslag te kunnen maken. Hoewel de economie herstellende is, zijn slimme Sales en Pricing oplossingen noodzakelijk om de huidige marge te verbeteren of verloren marge terug te winnen.

Nieuws

Meer nieuws over