Squarewise wint de ROA Impact Prijs 2010

30 juni 2010 Consultancy.nl
Profielen
Meer nieuws over

Squarewise heeft de ROA Impact Prijs 2010 gewonnen voor een duurzaamheidsproject bij het chemische bedrijf AkzoNobel Industrial Chemicals. Squarewise versloeg andere genomineerden als Capgemini Consulting, Berenschot en een combinatie van o.a. Uturnity en TU Delft. Deze vakprijs voor organisatieadviseurs en opdrachtgevers is een initiatief van de Raad van Organisatie-Adviesbureaus.

In het bekroonde project adviseerde Squarewise de business unit Industrial Chemicals van AkzoNobel over een verduurzaming van het productportfolio. Het resultaat is een duurzamere R&D-agenda, in een branche die traditioneel een relatief grote druk uitoefent op de natuurlijke omgeving. De vakjury benadrukte in het project de goede balans tussen afwegingen op korte en lange termijn en heeft bewondering voor het kennisniveau van dit relatief jonge adviesbureau.

Medeoprichter en partner van Squarewise Marcel Heskes is trots op de ROA Impact prijs 2010: “Sinds die prijs bestaat, is Squarewise altijd genomineerd. Vier jaar geleden wonnen we al een keer en nu dus voor de tweede maal. Voor een jong bureau als het onze is dat natuurlijk een geweldige stimulans en erkenning.”  In de vakjury zitten prof. drs. J.W. Ganzevoort (bijzonder hoogleraar Organisatiedynamiek en Innovatie aan de Universiteit van Amsterdam), prof. Dr. J.L.A. Geurts (hoogleraar Beleids- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg) en hoofdredacteur Ewald Smits van Management team en Sprout. Bij de Raad van Organisatie Adviesbureaus zijn 26 bureaus met in totaal circa 4600 organisatieadviseurs aangesloten.

Squarewise kon helaas niet bij de prijsuitreiking zijn en bedankte via een videoboodschap de ROA-jury.