Squarewise genomineerd voor de ROA Impact prijs 2011

14 april 2011 Consultancy.nl
Profielen
Meer nieuws over

Squarewise is voor de zesde achtereenvolgende keer genomineerd voor de ROA Impact prijs. Deze prijs, uitgereikt door de Raad van Organisatie Adviesbureaus, wordt toegekend aan de adviesopdracht die de grootste impact heeft gehad. De nominatie verdiende Squarewise voor de begeleiding van een innovatief traject op het gebied van Duurzaam Bouwen.

De opdrachtgever, woningstichting Eigen Haard, wilde graag een Amsterdam Nieuw-West een sloop-nieuwbouwtraject klimaatneutraal realiseren. Echter was het budget voor deze opdracht reeds voor de uitgesproken klimaatneutrale ambitie vastgesteld. Met de doelstelling klimaatneutraal – kostenneutraal ontwikkelde adviesbureau Squarewise samen met Eigen Haard een innovatief aanbestedingsproces en begeleidde vervolgens het geselecteerde consortium van partijen naar een samenwerkingsovereenkomst. Het innovatieve karakter van het project is de verbinding van de partijen aan elkaar middels het Dynamisch Verdelingsmodel: eventuele winsten worden alleen uitgekeerd als de inhoudelijke doelstellingen worden gehaald binnen de budgettaire kaders – en hiervoor is samenwerking een vereiste.

De vakjury nomineerde de opdracht vanwege “…de methodische en innovatieve aanpak die transparant en consequent is toegepast en vastgelegd. Ook het feit dat een alliantie c.q. consortium als basis is genomen voor de oplossing van het vraagstuk ziet de jury als vernieuwend en van grote waarde voor de impact van dit traject.”

De nominatie verdient Squarewise na vijf jaar achtereenvolgend te zijn genomineerd voor de prijs, en deze ook tweemaal in de wacht te hebben gesleept (Squarewise wint de ROA Impactprijs 2010). Graag rekenen wij op uw steun voor de publieksprijs.