Squarewise wint ROA Organisatie Advies Prijs 2006

02 juni 2006 Consultancy.nl
Profielen
Meer nieuws over

Het Amsterdamse adviesbureau Squarewise heeft de Organisatie-Advies Prijs voor de beste Nederlandse adviesopdracht gewonnen. De prijs is door de Raad van Organisatie-Adviesbureaus (ROA) ingesteld om de toegevoegde waarde van het adviesvak beter zichtbaar te maken. Squarewise ontwikkelde voor Philips Lighting een programma voor effectieve kennisoverdracht naar China.

De jury was onder de indruk van het know-how transfer programma van Squarewise dat zich richt op een uitgekiende aanpak van internationale kennistransfer. Partner Arno Boersma van het adviesbureau: 'Ondernemen in China roept nieuwe strategische en operationele vraagstukken op die innovatieve oplossingen vereisen. Hoe houdt een onderneming bijvoorbeeld grip op haar waardevolle kennis als deze naar China vloeit zonder harde zakelijke zekerheden? Registratie van een patent is onvoldoende. Voor Philips Lighting was een meer bedrijfskundige aanpak gewenst. Die leidt tot meer rendement dan een strik juridische benadering. 'Philips Lighting beschouwt China als een bron van kennis en innovatie. Het concern heeft er inmiddels 900 onderzoekers, verdeeld over vijftien onderzoekscentra.

De door hans Dijkstal geleide jury koos uit vijf genomineerde projecten unaniem dat van Squarewise. De door Hans Dijkstal geleide jury bestond verder uit Ben Kuiken (voormalig hoofdredacteur Management Team) en Jacques Geurts (hoogleraar organisatiewetenschappen aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Tilburg.). Behalve het project van Squarewise waren er ook inzendingen van Andersson Elffers Felix, Berenschot en Twynstra Gudde genomineerd. De jury lette met name op aspecten als klanttevredenheid, de toegevoegde waarde van de projecten, het vakmatig belang en de zorgvuldige uitvoering.