&samhoud, E&Y en IBM beste werkgevers voor ouders

06 oktober 2009 Consultancy.nl

Gisteren overhandigde Jolanda Holwerda, hoofdredacteur van het blad Lof, op het hoofdkantoor van Shell in Amsterdam de Loflist 'Beste Werkgevers voor Werkende Ouders 2009' aan minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin.

"Ik complimenteer deze organisaties, want ze laten het mes aan meerdere kanten snijden. Gezinsvriendelijk werkgeverschap is namelijk in het belang van werkgevers, werknemers én hun kinderen." Eerder vandaag kondigde de minister aan de ontwikkeling van een keurmerk voor gezinsvriendelijk werkgeverschap te willen stimuleren.

De Loflist laat zien welke organisaties werkende ouders het beste tegemoet komen op het gebied van flexibiliteit, verlof, kinderopvang, work/life balance, beleid, cultuur en extra's. De 10 organisaties die dit jaar uitblinken op bovengenoemde pijlers zijn:

Vier adviesbureaus in top 10
In de top 10 bevinden zich vier adviesbureaus - &samhoud, IB, Higher & Company en Ernst & Young. Opvallend is dat consultancy kantoren die wereldwijd bekend staan om hun reputatie op bovengenoemde pijlers, zoals de (overige) Big 4 en strategy boutiques, niet voorkomen in de top 10 van de Nederlandse lijst.

Holwerda: "Er blijkt nog een mooie uitdaging te liggen voor ons allen om een meer gelijke balans tussen werk en gezin voor vrouwen èn mannen volledig geaccepteerd te krijgen. In de huidige perceptie is het nog niet sexy en 'cool' genoeg voor vaders om te kiezen voor meer 'gezin' in hun balans en getuigt het van slecht moederschap van vrouwen als zij kiezen voor een meer dan 32-urige werkweek en een carrière."

Nieuws