PwC koopt supply chain adviesbureau TruEconomy

05 december 2011 Consultancy.nl

PwC heeft supply chain specialist TruEconomy Consulting overgenomen. TruEconomy Consulting is een adviesbureau dat diensten aanbiedt op het gebied van supply chain management en logistiek. Circa 80 consultants verspreid over kantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Griekenland maken de overstap naar het Big Four kantoor. TruEconomy Consulting wordt geïntegreerd in de consultingtak van PwC - PwC Advisory

Daarnaast heeft PwC ook Proxyon overgenomen. Proxyon is een niche adviesbureau dat zich specialiseert op het gebied van financiële SAP oplossingen. Meer informatie over deze overname volgt morgen ochtend.
 
4de grote acquisitie voor PwC Advisory
PwC heeft in de afgelopen twee jaar haar Advisory praktijk flink uitgebouwd. Begin 2009 kocht het adviesbureau twee consulting onderdelen van BearingPoint. In september 2010 kocht het strategie en management consultingbureau Diamond Management & Technology Consultants voor $378 miljoen. En onlangs nam het wereldwijd adviesbureau PRTM over, net zoals TruEconomy Consulting en adviesbureau dat zich richt op operations en supply chain management. Door de samenvoeging van TruEconomy Consulting met de supply chain-specialisten van PwC, wordt PwC naar eigen zeggen “supply chain marktleider in de Benelux”.

"Met deze investering in talent, kwaliteit en een hoogwaardige klantenportefeuille geven we invulling aan onze strategie, waarin we ons richten op grotere transformatieprojecten bij commerciële en publieke organisaties", aldus Arno Pouw, voorzitter van PwC's adviespraktijk. "De overname geeft een belangrijke impuls aan PwC's dienstverlening op het gebied van Value Chain Transformation en integratietrajecten na fusies en overnames."

"Dankzij de integratie met PwC kunnen wij onze ambities sneller realiseren en ontstaan nieuwe mogelijkheden. Voor onze mensen biedt de overname nieuwe carrièremogelijkheden en uitgebreidere kansen hun talenten verder te ontwikkelen", aldus Jaap-Willem Bijsterbosch and Lars Leemhorst, managing partners van TruEconomy Consulting.

Nieuws

Meer nieuws over